MOTORSPORT

Teemu Suninen kärkivauhdissa keskeytyksensä jälkeen: ”Liian varovainen”

Teemu Suninen jatkaa Katalonian MM-rallissa perjantaisen keskeytyksensä jälkeen. Lauantain asvalttierikoiskokeilla Skoda-kuski on ollut hyvässä lennossa.

Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan taival jäi kesken turbovian vuoksi perjantaina. Kaksikko pääsi kuitenkin mukaan lauantaina ralli2-säännöllä. Samalla Sunisen unelma WRC2-luokan maailmanmestaruudesta elää yhä. Hän tarvitsee vähintään yhdeksän sijan. Nyt kun takana on 11 erikoiskoetta, on Suninen seitsemäntenä.

Sunisen aamu alkoi kuitenkin hermoja raastavasti.

– Eilinen oli iso pettymys, ja tämäkin aamu alkoi vaikeasti. Siirtymäosuudella moottorissa ei ollut lainkaan tehoa. Saimme asian korjattua, Suninen sanoi aamun ensimmäisen erikoiskokeen maalissa MM-sarjan ralliradiolle.

Hänen vauhtinsa on ollut nyt hyvää. Korsikan asvaltilla Suninen ei löytänyt rytmiä, mutta nyt sujuu paremmin. Lauantain erikoiskokeilla hän on ollut WRC2-luokan kolmanneksi nopein. Edelle ovat ehtineet vain Katalonian voitosta taistelevat Skodan tehdaskuskit Jan Kopecky ja Pontus Tidemand. Kopecky johtaa ruotsalaista 17,5 sekunnin erolla.

– Vaikea ajaa riskirajalla kun ei ole liikaa kokemusta. Olen ollut liian varovainen monessa paikassa, Suninen raportoi.

Suninen on kärjestä 28 minuutin päässä. Huima ero selittyy perjantain keskeytyksellä ja siitä tulleella aikasakolla. Lauantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta, ja ralli jatkuu sunnuntaihin.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Sordo johtaa edelleen, Ogier kiristää

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com