MOTORSPORT

Teemu Suninen Portugalin voittotaistelusta: ”Kovat on kertoimet”

WRC2-luokassa M-Sportin Fordilla ajava Teemu Suninen ei julista voittoaan Portugalin MM-rallin aattona. Maailmanmestaruutta tavoitteleva Suninen sanoo, että kun koko WRC2-eliitti on paikalla, niin voittamisen sijaan on parempi keskittyä vain omaan tekemiseen.

Suninen on ajanut alkukauden aikana vasta kaksi MM-osakilpailua. Ruotsissa hän oli toinen, ja Korsikan äkkiväärillä asvalttiteillä hän ajoi varmasti yhden uransa parhaista suorituksista sijoittumalla jälleen toiseksi. Hän on MM-sarjassa neljäntenä.

– Nyt on kovat kertoimet (omaan voittoon). Skodat menevät kovaa. Nyt ajetaan ihan oikeasti kovaa, ja se joka voittaa, hänen pitää onnistua täydellisesti. Hyvällä sykkeellä täytyy lähteä jos ja kun haluaa podiumille. Nyt kun koko WRC2-kärki on mukana, niin marssivauhti tulee olemaan aika reipas, Suninen arvioi UrheiluUutiset.comille.

Skoda-kuskit ovat toistaiseksi pyyhkineet palkintopöydän. Pontus Tidemand on voittanut kolme, Andreas Mikkelsen kaksi osakilpailua. He ovat Portugalissakin viivalla.

Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula ajavat nyt ensimmäistä kertaa soralla uudella Ford Fiestallaan. Autoon on luokiteltu myös jonkin verran uusia osia.

– Maanantaina ajettiin testiä. Oikein jäi positiivinen fiilis. Pieniä muutoksia on tehty. Moottoriin on saatu lisää vääntöä ja vähän tehoakin. Puhutaan kuitenkin aika pienistä asioista, Suninen sanoo.

– Alkukausi on ollut hyvä, mutta toki olen ajanut vasta kaksi kisaa. Koitetaan jatkaa samaa rataa ja kehittyä. Hirveän montaa kilometriä en ole päässyt autolla soralla vielä ajamaan, joten nyt pitää opiskella sitäkin hommaa. Voitosta toki aina ajetaan, mutta kun on ensimmäinen kisa soralla tällä autolla ja tässä tiimissä, niin sitä haluaa keskittyä enemmän omaan tekemiseen. Ei se välttämättä ihan niin lähde, että heti ensimmäisestä pätkästä uudella autolla vedetään MM-pohjia. Ihan niin helppoa tämä ei ole, Suninen muistuttaa.

Portugalin ralli käynnistyy torstai-iltana. Aamupäivän ohjelmassa on testierikoiskoe.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com