Teemu Sunisella maitti päällä Fordin puikoissa: ”Hyvin lähti taittumaan”

8.2.2017 / 08:18
Ford sai kyytiä ja lumipenkka siirtyi, kun Teemu Suninen ajoi ensimmäiset Ford-testinsä Suomen Lapissa.

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen ajaa tällä kaudella M-Sport Fordin kalustolla ja tavoittelee WRC2-luokan maailmanmestaruutta. Kalenterissa on myös ainakin kaksi kilpailua WRC:n ratissa.

Ford Fiesta R5 osuu jo hyvin Sunisen käteen. Takana on kaksi testipäivää, ja kuski on niiden perusteella valmis omaan MM-avaukseen Ruotsiin.

– Ollaan pari päivää päästy testaamaan, ja ihan hyvä fiilis on jäänyt autosta. Kyllä pystyy lähteä ajamaan Ruotsissa kovaa. Testeissä lähti hyvin taittumaan. Kyllä se siitä luonnistaa, Suninen kuvaili uutta autoaan UrheiluUutiset.comille.

Suninen aloitti testaamisen Suomen Lapissa, ja jatkoi maanantaina Ruotsissa. Viime vuonna hän ajoi Skoda Fabialla. Uusi Ford tuntuu aavistuksen erilaiselta kamppeelta.

– Onhan siinä filosofia vähän erilainen koko autossa. Erilaista ajotyyliä vaatii, ja autoon on haettu pitoa ja sellaista. Jokainen auto vaatii vähän erilaista käskytystä. Kun on vuoden tehnyt tällä tavalla, niin on se alkuun erilaista. Saatiin ajettua kyllä hyvä testi ja luottoa on autoon. Sen suhteen ei ole ongelmia. Uskon, että tämä on kyllä erittäin hyvä auto täällä Ruotsissa, Suninen puntaroi.

Viime vuonna Suninen oli Ruotsissa elementissään. Pohja-aikoja syntyi ja tuloksissa hän oli luokan toinen. MM-pisteistä hän ei ajanut. Nyt tavoite on voitossa, vaikka Malcolm Wilsonin vetämän tallin puolelta sitä ei ääneen sanotakaan.

– En ole Wilsonin kanssa vielä mitään erityistä tavoitetta asetettu. Uskon, että tietysti hyvää ja virheetöntä tulosta odotetaan. Ei ole tullut sieltä puolelta käskyjä tai mitään sellaista. Kun tekee oman parhaansa, niin se on hyvä. Varmasti kakkossija harmittaa. Kyllä minä aina haluan voittaa, ei siitä mihinkään pääse. Ihan sama mikä on vastus, niin aina voittaa haluaa. Viime vuonna meni hyvin. Siitä halutaan jatkaa, Suninen sanoo.

Ruotsin MM-rallin avauserikoiskoe ajetaan torstai-iltana ja siitä show jatkuu sunnuntaiseen iltapäivään.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit