Teemu Sunisen kilpailuohjelma laajenee – Seuraavaksi Fordin WRC-auton rattiin Argentiinassa

12.3.2018 / 06:32
Teemu Suninen keräsi Meksikosta arvokasta oppia (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

M-Sport Ford ilmoitti sunnuntaina Meksikon MM-rallin päättymisen jälkeen, että Teemu Sunisen seuraava kilpailu brittitallin WRC-kalustolla on huhtikuun lopulla ajettava Argentiinan MM-ralli. Alun perin Argentiina ei kuulunut Sunisen kilpailukalenteriin kuluvan vuoden osalta.

Teemu Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan haaveet kärkisijoituksista Meksikon MM-rallissa menivät perjantaina, kun ulosajon seurauksena rikkoutunut jousitus aiheutti keskeytyksen. Ralli 2 -säännön turvin mukaan kilpailuun lauantaina liittynyt kaksikko teki tasaista nousua tulosluettelossa ylöspäin kahden viimeisen ajopäivän aikana, mutta tärkeintä oli kerätä ennen kaikkea oppia ja kokemusta tulevia vuosia varten.

– Tästä kisassa tuli paljon oppia. Vaikka lopputulos ei ollut mikään paras mahdollinen, niin jotkin hyvät erikoiskoeajat kyllä lämmittävät mieltä. Täytyy nyt vain katsoa tilannetta tiimin kanssa tarkemmin ja valmistautua seuraaviin kisoihin, Suninen kommentoi tiedotteessaan.

Sunisen viikonloppuun mahtui yksi pohja-aikakin, joka oli jokelalaiselle kauden ensimmäinen. Tuo pohja-aika tuli perjantaina ajetulta Leonin kaupunkierikoiskokeelta.

– Tälläiset kaupunkierikoiskokeet ovat olleet minun heikko puoleni ja olen tehnyt kovasti töitä sen eteen, että pystyisin parantamaan suoritustani niillä, joten oli erittäin hyvä asia nyt onnistua, Suninen hehkuttaa.

Suninen ja Markkula eivät osallistu MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan Korsikan saarella huhtikuun alussa. Sen sijaan huhtikuun lopulla Argentiinassa ajettavaan kauden viidenteen MM-ralliin kaksikko suuntaa. Alun perin Argentiina ei kuulunut tämän kauden ohjelmaan Sunisen osalta, mutta M-Sport Ford tiedotti sunnuntaina Meksikossa kilpailun jälkeen, että Suninen edustaa tallia myös Argentiinassa Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin tallikaverina.

– Meidän täytyy analysoida tämä kilpailu ja sen jälkeen kääntää fokus Argentiinan suuntaan. Kävin nuotittamassa erikoiskokeet siellä vuonna 2016, joten jotain tietoa niistä pätkistä löytyy, mutta nyt edessä on ensimmäinen kerta Argentiinassa ralliautolla. Juuri tästä syystä johtuen meidän täytyy valmistautua tulevaan kilpailuun todella huolella, Suninen päätti.

Teemu Sunisen kilpailukalenteri kaudella 2018

27.-29.04. Argentiina (WRC)
18.-20.05. Portugali (WRC)
08.-10.06. Italia (WRC)
27.-29.07. Suomi (WRC)
17.-19.08. Saksa (WRC2)
14.-16.09. Turkki (WRC)
05.-07.10. Wales (WRC)
26.-28.10. Espanja (WRC)

 

Puulan Aurinkoranta

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit