MOTORSPORT

Tekeekö Teemu Asunmaa hattutempun? – Testeissä auto lipsahti tieltä

Rallin SM-sarja jatkuu tulevana lauantaina Nilsiässä ajettavalla Tahko SM-rallilla. Kyseessä on kauden kolmas osakilpailu, joka samalla päättää myös sarjan talvikauden. 

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa lähtee tulevaan kilpailuun SM1-luokan pistejohtajana maksimipistein, voittihan kaksikko luokkansa niin Tunturi-, kuin Vaakunarallissakin.

Teemu Asunmaan hyvästä vauhdista alkukauden kisoissa kertoo se, että Tunturi- ja Vaakunarallissa ajetuista 19 erikoiskokeesta Asunmaa on ollut SM1-luokan kuljettajista nopein 11:llä. Kaksi osakilpailua, kaksi luokkavoittoa – ei kahta ilman kolmatta?

– Kyllähän ne täydet pisteet on tietysti se mikä tyydyttäisi. Riippuu ihan täysin kilpailusta kulusta, että miten se lähtee menemään, Asunmaa pohtii tulevaa kilpailua.

Edellisessä osakilpailussa Mikkelissä yleiskilpailun voittoon ajanutta Kalle Rovanperää ei Tahkolla mukana kilpailemassa nähdä. Mukaan SM1-luokan kärkitaisteluun Asunmaa odottaa tuttuja nimiä.

– Juha (Salo) on varmasti tehnyt läksynsä Mikkelin jälkeen ja Nilsiä on sellainen kilpailu, että varmasti panostaa siihen ja antaa kaikkensa. Samoin Marko Mänty nostaa tasoa. Tiukkoja kisoja tulee varmasti olemaan vielä, Asunmaa muistuttaa.

Nopea, virheetön ajo tähän mennessä yhdessä kaluston luotettavuuden kanssa ovat olleet yhtälö, joka pisteiden osalta on tuonut Asunmaalle ja kartanlukija Jonne Halttuselle alkukauden kisoista maksimipisteet.

– Kaikki on kisojen aikaan toiminut hyvin, auton suhteen ollaan kyllä onnistuttu. Ei ole ollut mitään isompaa ja se on ollut hyvä asia, Asunmaa sanoo.

“Puhutaan ihan kunnon talvirallista”

Asunmaan valmistautuminen kauden kolmanteen SM-ralliin ei tällä kertaa sujunut kuitenkaan täysin suunnitelmien mukaan. Viikko ennen kilpailua Töysän suunnalla ajettu testiajo kun päättyi Asunmaalle harvinaiseen ulosajoon.

– Ei päästy paljoa ajamaan, kun mentiin ulos ja tuli osumaa autoon. Menihän siinä aika paljon rikki ja alkuviikko sitten korjailtiin jälkiä, Asunmaa kommentoi.

Lauantaina Asunmaa pääsi ajamaan testiä ennen ulosajoa reilut 25 kilometriä. Keskiviikkona kuntoon korjattu Skoda Fabia R5 sai vielä kyytiä kotikulmilla 15 kilometrin verran.

– Varmistettiin, että kaikki toimii.

Asunmaa on ajanut Tahkorallissa urallaan kerran aikaisemmin. Viime vuonna SM2-luokan ylivoimaisen voiton lisäksi palkintokaappiin tuli myös yleiskilpailusta kakkospokaali. Tulevan kilpailun osalta erityisesti ennakkotiedot säätilasta ilahduttaa.

– Lunta ilmeisesti on hyvin ja se on hyvä asia. Puhutaan ihan kunnon talvirallista, Asunmaa hehkuttaa.

Asunmaa lähtee matkaan numerolla kaksi, edellään vain WRC-Fordia luokassa seitsemän ohjastava Yazeed Al-Rajhi.

– Ihan hyvä lähtöpaikka ja varsinkin jos on hyvin auratut tiet. Ei mikään ongelma, hyvä paikka. Loskakelillä voi olla merkitystä, mutta luvattu on kuitenkin hyvää keliä, Asunmaa puntaroi.

Tahko SM-rallin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy lauantaina kello 10.28 ja maaliin saavutaan kuuden erikoiskokeen ja reilun 100:n ek-kilometrin urakoinnin jälkeen alkuillasta kello viiden aikoihin.

SM1-luokan pistetilanne 2/7 osakilpailun jälkeen
1) Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen 59
2) Juha Salo 43
3) Jarkko Nikara 31
4) Jussi Vainionpää 30
5) Tomi Tukiainen 21

Lähde: Asunmaa Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com