Tekniikkamurheet Grönholmin harmina Barcelonassa – “Pitää vaan jatkaa puskemista”

29.4.2019 / 11:50
Niclas Grönholm ajoi Barcelonassa finaalissa neljänneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX Taneco -tallin Niclas Grönholm ei onnistunut uusimaan Abu Dhabin palkintosijoitusta Barcelonassa, Espanjassa, rallicrossin MM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa.

Alkuerien osalta Niclas Grönholmin kilpailuviikonloppu Barcelonassa, Espanjassa oli kaksijakoinen. Lauantaina Grönholm oli kaukana siitä tasosta, millä hän kilpaili kauden avauksessa Abu Dhabissa, kun ensimmäinen ja toinen alkuerä toivat sijat kuudes ja yhdestoista. Hyvien semifinaaliasetelmien takia Grönholmin oli pystyttävä sunnuntaina huippuvauhtiin ja näin myös tapahtui, kun inkoolainen täräytti kolmannessa ja neljännessä alkuerässä toiseksi nopeimmat ajat.

Alkuerien kolmanneksi korkeimman pistepotin myötä semifinaalissa eturivistä startannut Grönholm sai hyvän startin, otti paikkansa ensimmäisen mutkan jälkeen toisena ja ajoi virheettömän ajon myötä toisena myös maaliin. Finaalissa Grönholmin startti toisesta lähtörivistä ei ihan täysin onnistunut ja sijoitus ensimmäisten mutkien jälkeen oli neljäs. Grönholm päätti suorittaa lisälenkin heti ensimmäisellä kierroksella ja sen jälkeen alkoi armoton takaa-ajo.

– Oman “jokerin” jälkeen kakkospaikka oli täysin haarukassa, mutta sitten ratkaisevat sekunnit menivät (Janis) Baumanisin perässä ajaessa, Grönholm harmitteli tallin tiedotteessa.

Grönholm todellakin oli huippuvauhdissa lisälenkillä käyntinsä jälkeen, mutta kun ohituspaikkaa Baumaniksesta ei avautunut ja latvialainen jätti oman lisälenkkinsä vasta viimeiselle kierrokselle, tuhrautui Grönholmilla aikaa Baumaniksen perässä ajamiseen niin kauan, ettei palkintosijoille nousun suhteen ollut päätöskierroksilla enää mitään asiaa.

Kauden avauksessa Abu Dhabissa toiseksi ajaneen Grönholmin Barcelonan viikonloppua haittasivat tekniikkamurheet. GRX Taneco -talli ei näistä murheista juurikaan viikonlopun aikana yksityiskohtaisemmin huudellut, mutta Grönholmin lausunnot tallin tiedotteessa viittaavat vahvasti kytkinongelmaan.

– Harmittaa, kun auton kytkintä ei saatu pelaamaan oikein vielä sunnuntainakaan. Starttikiihdytyksissä tuli pieniä eroja muihin ja se riittää tässä lajissa. Vauhtia on “podiumille” asti, mutta kyllähän tämä harmittaa, kun tekniset ongelmat ratkaisevat, Grönholm harmitteli.

Grönholmille nyt tullut finaalipaikka oli MM-sarjan osalta uran seitsemäs ja peräti neljä kertaa sijoitus on ollut neljäs. Vaikka kauden toista palkintosijoitusta ei nyt tullutkaan, niin Grönholm on MM-pisteissä kuitenkin hyvässä tilanteessa, sijoitus on toinen ja eroa Kevin Hanseniin nähden on vain kahdeksan pistettä. Tallien MM-pisteissä GRX Taneco on myös toisena.

– Tästä on hyvät asetelmat jatkaa, kun saadaan selvittettyä autoa vaivaavat ongelmat. Nyt pitää vaan jatkaa puskemista, Grönholm korosti.

MM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan 11.-12. toukokuuta Spa’n täysin uudella rallicross-radalla Belgiassa.

– Spa on kaikille uusi rata, joten se on vielä sillä tavoin arvoitus, ennakoi.

Niclas Grönholmin finaalipaikat MM-sarjassa

Saksa 2017 (5.)
Espanja 2018 (4.)
Englanti 2018 (5.)
Latvia 2018 (4.)
Saksa 2018 (4.)
Abu Dhabi 2019 (2.)
Espanja 2019 (4.)

Lue myös! Timmy Hansenin 994 päivän odotus päättyi – “Mekaanikot tekivät töitä yötäpäivää” (28.4.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit