Tero Tukiainen hyvässä vauhdissa Jalasjärvellä – “Hopeasta taistellaan täysillä”

13.8.2018 / 18:36
Tero Tukiainen kilpailee Autokrossi-luokassa Toyota MR2:lla (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Tero Tukiaisen kakkossija rallicrossin SM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Murtojärven radalla Jalasjärvellä viime lauantaina nosti Parkanon Urheiluautoilijoita edustavan kuljettajan mukaan taistelemaan Autokrossi-luokan SM-hopeasta.

Tero Tukiainen on tehnyt tällä kaudella tasaisen varmaa työtä Autokrossi-luokassa selviytyen kaikissa neljässä osakilpailussa finaaliin. Kaanaassa sijoitus oli kuudes, Honkajoelta tuli toinen sija, Jurvan Botniaringillä Tukiainen oli neljäs ja Jalasjärveltä lauantaina tuli kauden toinen palkintosijoitus kakkossijan myötä.

– Muuten ihan täydellinen päivä ilman tuota semifinaalin kakkostilaa. Käytiin ajamassa Murtoharjulla kolmet eri testit ja auto oli hyvissä säädöissä. Lisälenkki taktiikkakin onnistui hyvin, Tukiainen kommentoi kilpailun jälkeen.

Alkuerissä Tukiainen oli toinen ja se tiesi semifinaaliin paalupaikkaa. Tukiaisen lähtö kuitenkin epäonnistui ja sijoitus Jari Koivistoisen voittamassa erässä oli toinen. Finaalissa voittoon ajoi luokan Suomen mestaruuden jo nyt varmistanut Juha Rytkönen, joka on ollut ykkönen tällä kaudella kaikissa neljässä osakilpailussa, niin alkuerissä, semifinaaleissa, kuin finaaleissakin.

Tukiaisen toinen sija nosti hänet mukaan taistelemaan SM-hopeasta yhdessä Joni-Pekka Rajalan kanssa. Kaksikko on ennen Kouvolassa ajettavaa viimeistä osakilpailua tasapisteissä jaetulla kakkossijalla.

– Hopeasta taistellaan täysillä, Tukiainen päätti.

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa lauantaina ja sunnuntaina 25.-26. elokuuta.

Autokrossi-luokan pistetilanne 4/5 osakilpailua

1) Juha Rytkönen (KonnMK) 120
2) Joni-Pekka Rajala (NoorUA) 89
3) Tero Tukiainen (ParkUA) 89
4) Kari Piira (EMSC) 67
5) Jori Seppälä (ValUA) 58
6) Sebastian Haapala (SatUA) 54

Lue myös! Juha Rytkönen varmisti Suomen mestaruuden Jalasjärvellä (11.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit