Thierry Neuville Ruotsin haasteesta: “Kokemus on tarpeen”

7.2.2017 / 09:06
Hyundain Theirry Neuville näytti heti Montessa, että mies ja auto ovat iskussa ja valmiina myös Ruotsin lumelle. (kuva: Hyundai Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundain Thierry Neuville oli lähellä voittoa MM-kauden avausrallissa Monte Carlossa. Kärkipaikka vaihtui ulosajon myötä jäännössijoihin. Ruotsin osakilpailusta on lupa odottaa jopa samankaltaista vauhtia.

Hyundain uuden WRC-auton kyyti oli kohdallaan. Monten seitsemän pohja-aikaa kertoo, että tallissa on tehty työt kunnolla.

Tiimin ykköstähden statuksen itselleen takaisin saanut Thierry Neuville on voittanut urallaan kaksi kertaa. Ruotsin MM-rallissa hän on ollut parhaimmillan toinen, ja johtikin kisaa hetken kaksi vuotta sitten.

– Se on kauden nopeimpia ralleja. Keskinopeus muutamilla erikoiskokeilla on kovempi kuin missään muualla tulemme tällä kaudella näkemään. Lumen, renkaiden ja kovan nopeuden vuoksi kokemus on tarpeen pärjätäkseen haasteen kanssa, Neuville sanoo Hyundain tiedotteessa.

Neuville tietää mistä puhuu. Viime vuonna keskinopeus ylsi hurjimmillaan 123 kilometriin tunnissa.

– Olen luottavainen, sillä olen ajanut täällä monta kertaa. Lisäksi meillä on muutamia hyviä tuloksia viime vuosilta, Neuville korostaa.

Dani Sordolle Ruotsi on vaikeampi. Espanjalaistaituri on ollut aina enemmän ja vähemmän hukassa lumipenkkojen välissä. Hän ei myöskään ajanut Ruotsissa 2015 ja 2014.

– Jos olosuhteet ovat kunnossa ja lumipenkkoja riittää, kisasta tulee nautittava, koska vauhti vain kasvaa ja kasvaa, sanoo enemmän asvalttispesialistina tunnettu Sordo.

Ruotsin MM-rallin testierikoiskoe ajetaan torstaiaamuna, ja varsinainen kilpailu käynnistyy Karlstadin yleisöerikoiskokeella torstai-iltana.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Tallipäällikkö kehuu uutta Hyundaita


Facebook kommentit