Tidemand matkalla voittoon, Rovanperällä huonoa tuuria – “Olen pahoillani Kallen puolesta”

10.3.2018 / 15:26
Kalle Rovanperä nähdään mukana Meksikon MM-rallissa lauantaina (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Jos oli Meksikon MM-rallin yleiskilpailun osalta perjantai suomalaisittain synkkä päivä, niin samaa voidaan sanoa myös WRC2-luokasta, missä Kalle Rovanperän ja Jari Huttusen taival päättyi keskeytykseen. Molemmat nähdään mukana kilpailussa lauantaina, mutta mahdollisuudet kärkisijoihin ovat menneet.

Skodan tehdastallin kaksikko Pontus Tidemand – Kalle Rovanperä otti WRC2-luokan kärkipaikat haltuunsa torstain lyhyellä kaupunkierikoiskokeella ja perjantai-aamun ensimmäisen erikoiskokeen alku näytti, että tämä kaksikko tulisi myös metsäpätkillä menemään kovinta vauhtia. Tidemand ajoikin hurjan pohja-ajan, mutta ruotsalaisen kanssa samaa vauhtia alun edennyt Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa ei erikoiskokeen maalia kuitenkaan nähnyt.

– Hypyn jälkeen keskellä tietä oli iso kivi ja valitettavasti en ehtinyt väistää sitä. Kivi rikkoi jäähdyttimen, Rovanperä harmitteli Skodan tiedotteessa.

Suomalaiskuljettajista Jari Huttunen kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa olivat aamupäivän lenkin ajan luokassa kolmantena, mutta kuudennella erikoiskokeella myös Huttusen kohtaloksi tuli keskeytys.

– Nesteet karkasi koneesta ja pätkät jäi ajamatta toiseen kertaan. Jatketaan huomenna, Huttunen kommentoi Facebook-sivullaan.

Tidemandille ei perjantaina vastusta löytynyt mistään suunnalta ja luokan hallitseva maailmanmestari ajoikin kaikille yhdeksälle erikoiskokeelle luokan pohja-ajan. Johtomarginaali ennen lauantaita toisena olevaan Gus Greensmithiin nähden on jo reilut kolme minuuttia ja kolmantena oleva Pedro Heller on jäänyt ruotsalaisesta lähes seitsemän ja puoli minuuttia.

– Ei mitään draamaa. Hienoja erikoiskokeita, hieman liukasta, mutta auto tuntuu hyvältä ajaa. Nautin todella tästä päivästä, Tidemand hehkutti.

Skodalle avauspäivä oli siis kaksijakoinen. Tidemand on vahvasti matkalla kohti WRC2-luokan voittoa, kun taas Rovanperän perjantaista tuli lyhyt.

– Pontus ajaa kuin todellinen mestari ja juuri nyt tilanne on täydellisesti hänellä hallinnassa. Olen pahoillani Kallen puolesta, todella harmillista, että hän ei päässyt ajamaan perjantain erikoiskokeita kerätäkseen arvokasta kokemusta. Mutta onneksi hän pääsee mukaan kilpailuun lauantaina ja saa sitä kautta sitä kokemusta kerättyä, sekä tärkeitä MM-pisteitä, Skoda Motorsportin johtaja Michal Hrabanek kommentoi tallinsa tiedotteessa.

Greensmith, Kristian Sohlbergin valmennettava brittikuljettaja, ei ole koskaan aiemmin urallaan yltänyt WRC2-luokassa kolmen parhaan joukkoon.

– Se kuinka rajussa kunnossa tiet olivat, pääsi yllättämään aamulla ja teimme auton säädötkin täysin erilaisia olosuhteita ajatellen. Otin aamun erikoiskokeet erittäin rauhallisesti ja luulen, että se oli oikea ratkaisu. Olemme toisena, mikä on hyvä startti ja se oli myös tavoitteenamme tänne tultaessa. Nyt keskitymme vain omaan juttuumme ja pyrimme keräämään mahdollisimman ison pistepotin täältä, Greensmith sanoo M-Sport Fordin tiedotteessa.

Meksikon MM-ralli jatkuu lauantaina iltapäivällä kello 16.33 Suomen aikaa. Ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 140 kilometriä.

WRC2-luokan tilanne 10/22 ek:n jälkeen

1) Pontus Tidemand (Skoda) 1.53.01,0
2) Gus Greensmith (Ford) + 3.07,4
3) Pedro Heller (Ford) + 7.28,2
4) Marco Bulacia (Ford) + 7.35,9

———-

9) Jari Huttunen (Hyundai) + 37.24,5
11) Kalle Rovanperä (Skoda) + 1.03.02,4

Tidemandin keskinopeus: 83,7 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Tidemand 10

 

Puulan Aurinkoranta

 

Lue myös! Papat jaksaa heilua, Loebin huikea paluu MM-sarjaan – “En tiennyt yhtään mitä odottaa” (10.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit