Time Attack testissä Seinäjoella sunnuntaina – “Aika lailla sama ajanottosysteemi”

7.8.2017 / 08:53
Tero Mäntykoski ajoi kotiradallaan Time Attack -kilpailussa viidenneksi (Kuva: Kristiina Vaalasmaa).

[ A- ] / [ A+ ]

Seinäjoen Vauhtiajojen katuradalla testattiin sunnuntaina uudenlaista kilpailumuotoa, kun eri luokkien autot ajoivat Time Attack -sprinttikilpailua aikaa vastaan. Päivän nopein oli Jyrki Peltola Chevrolet Corvettellaan.

Time Attack -sprinttikilpailu ajettiin luokittain kolmen auton ryhmissä. Autot ajoivat kolmeen kertaan lämmittelykierroksen, nopean kierroksen, sekä jäähdyttelykierroksen. Viimeisenä ajettiin Superlap-kierros, jonka ajat ratkaisivat päivän voittajan. Päivän nopein mies oli odotetusti Säkylän Urheiluautoilijoiden Jyrki Peltola, joka siivitti Corvettensa yli kolmen sekunnin karkumatkalle toiseksi tulleeseen Samu Vanhataloon.

– Kerran olen Time Attackia ajanut ennen tätä ja siitäkin on jo neljä vuotta. Tämä ei erityisesti ole minun juttuni. Minusta on mukavampaa, kun lähdössä on paljon autoja ja pääsee kisaamaan niiden kanssa keskenään. Tämä on lähes sama kuin ajaisi aika-ajoja, mutta täytyy onnistua yhdellä kierroksella, pohti Peltola.

Järjestävän seuran Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden päivän paras kuljettaja oli viidenneksi kurvaillut Tero Mäntykoski BMW M3 -kilpurillaan.

– En ole Time Attackia ennen ajanut, mutta sprinttiä kyllä muuten paljon. Tässä on aika lailla sama ajanottosysteemi. Mukavaa ajaa täällä Vauhtiajojen radalla ensimmäistä kertaa. On se erilaista ajaa kotiyleisön edessä, täällä on paljon tuttuja, niin ei viitsi oikein nolata itseään, vitsaili Mäntykoski.

Time Attack -tulokset

1) Jyrki Peltola 0.57,660
2) Samu Vanhatalo + 3,304
3) Reima Tuuva + 4.132

Teksti: Seinäjoen Vauhtiajojen tiedote


Facebook kommentit