MOTORSPORT

Titaanien titaani kruunataan Saksassa – Toomas Heikkinen haastajana finaaliin

Rallicrossin Titans RX -sarjan historian ensimmäinen mestari saadaan selville tänä viikonloppuna Saksan Esteringillä ajettavassa kauden viimeisessä osakilpailussa. Mestarikandidaatit lähtevät finaaliin 10 pisteen sisällä toisistaan.

Rallicrossin Titans RX -sarjan historian ensimmäinen kilpailukausi päättyy tänä viikonloppuna, kun kauden kuudes kilpailuviikonloppu ajetaan Saksan Esteringillä. Aivan kuten viitenä aiempanakin kilpailuviikonloppuna tänä vuonna, niin myös Esteringillä kilpaillaan sekä lauantaina, että sunnuntaina ja molempina päivinä ajetaan alkuerät, semifinaalit, sekä finaali.

Se mikä Esteringin osakilpailussa on uutta verrattuna kauden aiempiin osakilpailuihin, niin nyt finaaliviikonlopun kunniaksi jaossa on tuplapisteet. Mestaruustaistelu on kolmen kuljettajan välinen koitos. Suurimmat ennakkosuosikit kauteen lähdettäessä, Hansenin veljekset Timmy ja Kevin, sekä Toomas “Topi” Heikkinen ovat olleet omalla tasollaan koko kauden ajan, eikä 10 ajetusta osakilpailusta ole osakilpailuvoittoja mennyt tämän kolmikon ulkopuolelle.

Pistejohtajana finaaliviikonloppuun lähtee Kevin Hansen, joka on ainoana kuljettajana noussut palkintopallille kauden jokaisen osakilpailun jälkeen. Kevinille haasteen heittää isoveli Timmy Hansen, jolla eroa pikkuveljeen on yhdeksän pistettä. Heikkinen puolestaan on jäänyt kärjestä 10 pistettä ja Timmy Hansenista yhden pisteen.

– Kaksinkertaiset pisteet saavat aikaan eroja ja jos onnistun olemaan kaksi kertaa palkintopallilla niin, että olen Hansenin veljesten edellä tuloksissa, niin siinä on yksi keino voittaa mestaruus, Heikkinen ennakoi tulevaa jännitysnäytelmää sarjan edellisen, Unkarissa ajetun osakilpailun jälkeen.

 

 

“Ehkä minun pitää tuoda veljeni mukaan”

Estering on jokaiselle kolmelle kuljettajalle tuttu rata, ovathan Hansenit, sekä Heikkinen kilpailleet siellä aiemmin MM-sarjan osakilpailussa. Itse asiassa Heikkisen viimeisin palkintosijoitus MM-sarjassa on juuri Esteringin radalta, kun joensuulainen sijoittui Audin ratissa kaksi vuotta sitten kolmanneksi. Timmy Hansen on ajanut Esteringin MM-osakilpailussa kaksi kertaa palkintopallille, vuonna 2015 sijoitus oli kolmas ja kaksi vuotta sitten toinen.

Titans RX -sarjassa ei ole MM- ja EM-sarjan tapaan talleja ja eri automerkkejä, vaan jokainen kuljettaja kilpailee täysin samanlaisella kalustolla. Tosin Hansenin veljeksistä kun puhutaan, niin voidaan puhua tietynlaisesta “tallista” veljesten kesken. Tämän myös Heikkinen allekirjoittaa.

– Olemme nähneet tänä vuonna, että he ovat joskus kisanneet toisiaan vastaan, mutta joskus he välttelevät toisiaan. Tottakai se auttaa hieman, kun sinulla on veli siinä vieressä, tiedät tarkalleen mitä hän tekee esimerkiksi avausmutkassa. Ehkä minun pitää tuoda seuraavaan kisaan veljeni mukaan. Kaksoissiskoni harrastaa ratsastusta, ehkä hän voisi tulla mukaan ja osallistua, Heikkinen vitsaili.

Kauden viimeiseen kilpailuviikonloppuun ja mestaruustaisteluun mielenkiintoisen lisämausteen heittää Kevin Eriksson, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa mukana Titans RX -sarjassa. Eriksson on urallaan osallistunut rallicrossissa muun muassa 35 MM-osakilpailuun ja CV:stä löytyy myös yksi MM-osakilpailuvoitto. Ja kyllä, se voitto tuli juuri Esteringin radalla, kolme vuotta sitten. Kaksi vuotta sitten Eriksson ajoi täyden MM-sarjan MJP Racing -tiimissä, jonka omistaja on Titans RX -sarjaa pyörittävä Max Pucher.

– Olen innoissani saadessani mahdollisuuden vielä kerran kilpailla vanhassa tiimissäni, mutta eri sarjassa ja uudella autolla. Ei ole helppoa totuttautua uuteen autoon kauden viimeisessä kilpailussa, mutta tunnen olevani valmis tähän ja oloni on kotoisa tutulla radalla. Teen parhaani, että kilpailusta tulee hyvä, Eriksson kommentoi Esteringin kilpailuviikonlopun alla.

Alkuerät Esteringin radalla käynnistyvät sekä lauantaina, että sunnuntaina kello 11.55 Suomen aikaa.

Mestaruustaistelu 2019

K.Hansen – T.Hansen – Heikkinen

Pisteet – 223-214-213
Osakilpailuvoitot – 3-4-3
Palkintosijoitukset – 10-8-7
Semifinaalivoitot – 5-6-6
Alkuerävoitot – 1-4-4
Alkuerälähtövoitot – 9-8-8
Finaalin nopein kierros – 2-2-5

Viikonlopun aikataulu

11.55 – 1. alkuerä
12.55 – 2. alkuerä
13.55 – 3. alkuerä
17.00 – Semifinaalit ja finaali

Lauantaina ja sunnuntaina sama aikataulu
Kaikki ajat Suomen aikoja

Esteringin kuljettajat

Kevin Hansen
Timmy Hansen
Toomas Heikkinen
Kevin Eriksson
Oliver Webb
Reini Sampl
Lukacs “Csucsu” Kornel
Werner Panhauser
Tamara Molinaro
Abbie Eaton
Rene Munnich
Mandie August
Andreas Steffen
Jerome Grosset-Janin
Ronny “C Rock” Wechselberger

 

 

Lue myös! Uusi rallicross-sarja Suomeen ensi vuonna? – “Se on ihan realistista” (18.10.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Titans RX

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com