Tokee päätti ERC Junior -kauden viidenteen sijaan – “Lopputulos pettymys”

19.9.2016 / 17:29
Joonas Tokee ja Jani Salo sijoittuivat junioreiden EM-luokassa viidenneksi (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Viikonloppuna Latvian vauhdikkailla sorateillä ajettiin päätökseen rallin junioreiden Euroopan mestaruussarja ja viimeisestä osakilpailusta muodostuikin huippujännittävä ja tasokas kamppailu eri maiden nuorten kuljettajien kesken. Joonas Tokee lähti vakaasti tavoittelemaan palkintopallisijoitusta, mutta lopulta vauhti riitti kovassa väännössä viidenneksi.

Rallin alkupätkät lupailivat Oriveden Peugeot-kuskille hyvää, mutta sen jälkeen ote podiumsijaan kirposi.

– Alku lähti mainiosti liikkeelle ja kaikki tuntui todella hyvälle. Ajo kulki ja auto toimi hienosti. Mahkut oli taistella voitosta, kun alussa olimme toisena, Joonas Tokee kertasi.

– Sitten kisan edetessä jostain syystä kello ei tykännyt menosta. Vaikka kuinka yritettiin tulla, niin aina jäätiin lisää mitä nopeampi pätkä oli. Ajossa en nähnyt suoranaisia virheitä.

Tokee ja kartanlukija Jani Salo ihmettelivätkin kovasti, että miksi ero kasvoi selvästi kilpailun toisella puoliskolla.

– Vaikea sanoa, miksi nopeilla pätkillä ei vain kunnon aikoja tullut. Selkeästi pito oli niillä huonompi ja menimme ehkä enemmän luisussa kuin muut. Kun erot olivat todella pieniä, yksikin leveämpi luisu merkitsi sijoituksen tipahtamista pätkällä.

– Hyvä kisa oli kaikesta huolimatta, mutta silti lopputuloksesta jäi päällimmäisenä pettynyt fiilis. Tiedostamme molemmat Janin kanssa, että homma luistaa ja ajaminen kärkeen ei olisi ollut mahdotonta. Niinpä se ihmetyttää, miksi yritys ei sinne riittänyt. Täytyy jatkaa harjoituksia, Tokee päätti selkä suorana.

FIA ERC Junior -kauden parhaaksi sijoitukseksi Tokeen osalta jäi kesäkuun alussa ajetun Azoreiden osakilpailun neljäs sija.

Lue myös!

Alex Forsström lähes sensaatiomaisesti junioreiden toinen Latviassa (18.9.2016)
Rovanperä otti tiukan otteen mestaruudesta – Rallin järjestäjältä yllätyspalkinto (18.9.2016)

Lähde: Joonas Tokeen tiedote


Facebook kommentit