MOTORSPORT

Tomi Vilenius kolmen vuoden tauon jälkeen rallin SM-sarjaan – “Katalonian luokkavoitto kasvatti nälkää”

Vuodesta 1996 lähtien rallin parissa monipuolisesti niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin kilpaillut Tomi Vilenius osallistuu tällä kaudella rallin SM-sarjaan ja SM4-luokkaan Marko Männyn kilpailukäytössä aiemmilla olleella Honda Civic Type-R -autolla. Edellisen kerran Vilenius kilpaili SM-sarjassa vuonna 2014.

Tomi Vilenius, 39, kilpailee tänä vuonna rallin SM-sarjan SM4-luokassa yhdessä luottokartanlukijansa Sami Ryynäsen kanssa. Kahden edellisen vuoden aikana yhteensä vain viisi rallia ajanut Vilenius nähtiin edellisen kerran mukana SM-sarjassa talvikaudella 2014, kun hän ajoi SM4-luokassa Rovaniemen, Mikkelin ja Joensuun osakilpailut. Syksyllä 2016 Vilenius ajoi Espanjan MM-rallissa pikkuluokan voittoon ja siitä lähti ajatus paluusta kotimaiseen arvosarjaan.

– Katalonian soralla ja asvaltilla otettu luokkavoitto kasvatti nälkää niin suureksi, että syntyi ajatus kilpailla huippukalustolla rallin SM-mitalista. Kun rallikonkari Marko Mänty siirtyi kilpailemaan rallin kuninkuusluokkaan turboahdetulla nelivetoisella autolla, niin häneltä vapautuneella FIN-R-viritteisellä etuvetoisella ralliautolla lähdemme ajamaan nyt palkintokorokesijoituksista, Vilenius taustoittaa tiedotteessaan.

Vileniuksen kilpailukausi käynnistyy tällä viikolla, kun SM-sarjan avaava Arctic Lapland Ralli polkaistaan erikoiskokeiden osalta käyntiin perjantaina.

– Arctic Lapland rallin lähtölistaa kun luetaan, niin SM4-luokka on erittäin kovatasoinen, jossa kovaa pitää meidän mennä mikäli haluamme tavoitteemme saavuttaa. Ajotaukoakin on sen verran, että talven kilpailut menee “rattiruostetta” ranteista poistaessa, eli en ole pettynyt mikäli en niin sanotusti Tunturirallissa pysty SM4-luokan kärkikuljettajien vauhtiin vastaamaan. Eli nöyränä matkaan ja katsotaan mihin se sitten riittää, Vilenius pohtii tulevaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com