MOTORSPORT

Tommi Hallman ruotsalaistiimin väreissä Nitro-rallicrossin maailman finaaliin

Viime vuonna rallicrossin Nitro-sarjassa NEXT-luokan Euroopan mestaruuden voittanut Tommi Hallman taistelee maaliskuussa Yhdysvalloissa sarjan kokonaisvoitosta.

Rallicrossin Nitro RX -sarjan finaalissa 18.-19. maaliskuuta Los Angelesissa, Yhdysvalloissa kohtaavat Euroopan ja Pohjois-Amerikan Nitro-sarjojen parhaat kuljettajat. Mukana nähdään myös suomalaisväriä, kun kuopiolainen Tommi Hallman, 22, lähtee tavoittelemaan mestaruutta ruotsalaisen Fären-tiimin kalustolla. Hallman voitti viime vuonna Nitro-rallicrossissa NEXT-luokan Euroopan mestaruuden ja nyt tavoitteena on napata koko sarjan mestaruus.

– Olisihan se hienoa tehdä historiaa, kyseessä kun on ensimmäistä kertaa ajettava Nitro-sarjan maailman finaali. Ja tietysti oman uran kannalta ei siitä ainakaan haittaa olisi, jos saisi hyvän tuloksen aikaan, Hallman kommentoi.

Hallman teki Euroopan sarjassa vakuuttavaa jälkeä, voittamalla kuudesta osakilpailusta neljä ja nousemalla kaikissa kuudessa osakilpailussa palkintopallille. Euroopassa Nitro-sarjaa ajettiin Englannissa ja Ruotsissa, kun taas finaali siirrettiin KymiRingin kilpailuviikonlopun peruuntumisen seurauksena Yhdysvaltoihin. Finaaliviikonloppuna rapakon takana viime syksynä Hallman voitti molemmat kilpailulähdöt ja nappasi Euroopan mestaruuden lopulta ylivoimaisesti.

– Menestysmahdollisuudet maailman finaalissa pitäisi olla aika hyvät, kun katsoo voitto- ja podiumprosenttia viime vuodelta. Finaalissa tarjolla on lisäksi hyvät palkintorahat, niin sekin on erinomainen “porkkana” lähteä mukaan.

Hallmanille lähtötilanne tulevaan kilpailuun eroaa aiemmasta siten, että nyt vuokrakaluston lisäksi myös mekaanikot tulevat muualta kuin omasta tiimistä. Hallman hyppää Los Angelesissa ruotsalaistiimi Färenin auton rattiin. Osallistuminen Nitro-sarjan maailman finaaliin sai sinettinsä vasta aivan viime hetkillä.

– Euroopan sarjaa kun ajoin, niin siinä samalla mietin, että hienoa se olisi myös osallistua maailman finaaliin ja varsinkin sen jälkeen, kun Euroopan sarja meni niin hyvin. Färenin tiimin kanssa saatiin lopulta hyvä sopimus aikaan melko lailla viime hetkillä. Neuvoteltiin sitä ennen muutaman muun tiimin kanssa, mutta ne eivät johtaneet haluttuun tulokseen, Hallman taustoittaa.

Ruotsalaistiimissä menestystä viime vuosina takonut suomalaiskuljettaja otetaan ilomielin mukaan taistelemaan siitä Nitro-sarjan suurimmasta pokaalista.

– Olemme todella innoissamme, että saamme Tommin ajamaan autoamme tähän huikeaan tapahtumaan. Hänen tuloksensa parin viimeisen vuoden aikana ovat olleet todella vakuuttavia ja yritämme antaa hänelle kaiken mahdollisen tuen meidän puoleltamme. Maailman finaali -konsepti niin, että mukana ovat kaikki parhaat kuljettajat, tulee tarjoamaan kovatasoisen ja jännittävän kilpailun, tiimin omistaja Eric Fären hehkuttaa.

Nitro RX -sarjan maailman finaalin näyttämönä toimii legendaarinen Glen Helen Raceway Los Angelesissa. Rata on isännöinyt Nitro-sarjan kilpailua aiemmin kaksi kertaa, mutta Hallmanille rata on tullut tutuksi vain videoiden kautta.

– Itselleni kyseinen rata on uusi tuttavuus ja kaiken lisäksi osa kilpakumppaneista on ajanut siellä aiemmin. Mutta onhan se tilanne ollut aiemminkin tälläinen. Nopeasti sen uuden radan oppii, eli ei tämä tilanne aiheuta juurikaan huolta ennen kilpailua, Hallman vakuuttaa.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Edes rengasrikko ei katkaissut Hallmanin voittoputkea – EM-kultaa Yhdysvalloissa!

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com