MOTORSPORT

Tommi Hatakan pistepussi auki kuudennella sijalla

Mikkelin SM-ralliin haastavista lähtökohdista startannut Tommi Hatakka ei yltänyt tavoitteen mukaiseen vauhtiin, joten kovatasoisen SM3-luokan kuudes sija ei nuorukaista tyydyttänyt.

Ennen kilpailua moottorivian kanssa paininut Hatakka ja kartturi Henri Arpiainen joutuivat jättämään ennakkotestit aivan minimiin, mutta uusi voimanlähde sentään saapui Suomeen ajoissa ennen rallia.

Opel Adam R2-autossa varmasti riittää potentiaalia, mutta testityötä ja ajotreeniä täytyy päästä tekemään jatkossa enemmän.

– Erityisesti avauspätkän pimeässä ajetuilla pätkillä näkyi se treenin puute. Ajofiilis ei ollut paras mahdollinen, myös kuskille ja kartturille jäi parannettavaa, summasi Hatakka.

– Toisena kisapäivänä ajorytmi kohentui ja pääsimme ajamaan sellaisia aikoja, joilla voi yltää kolmossijan kamppailuun mukaan. Sitten ilmaantui takapakkia, kun moottori alkoi pätkiä. Imuilman lämpöanturi oli irronnut, jonka vuoksi kärsimme pienestä tehohävikistä.

– Vika saatiin huollossa kuntoon, mutta loppupätkillä ei tullut sellaista onnistumista, että kuudetta sijaa korkeammalle olisi noustu, Hatakka myönsi.

Kuljettaja tiedostaa, että paremmalla valmistautumisella ja terävämmällä suorituksella tulostasoa lähdetään nostamaan seuraavaan kilpailuun, joka koittaa Kuopion Tahkolla 10.-11. maaliskuuta.

Lähde: Tommi Hatakan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com