Tommi Hatakka avasi oman kesäkautensa Kouvolassa – “Alkumatkan ajaminen oli hermostunutta”

13.6.2017 / 09:27
Tommi Hatakan vauhti Kouvolassa oli nousujohteista (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Kouvolan SM-ralli oli Tommi Hatakalle kesän ensimmäinen SM-osakilpailu. Nuorukainen starttasi kisaan haastavista lähtökohdista, koska kilpailutaukoa oli kertynyt muihin kilpakumppaneihin verrattuna.

Imatralainen 21-vuotias Tommi Hatakka käynnisti kilpailun SM3-luokassa sijalla 10.

– Alkumatkan ajaminen oli hermostunutta, kisatauko näkyi omassa suorituksessa ja selvästi myös kellossa. Vaativat tiet ja aamun sadekeli ei helpottanut tilannetta, Hatakka myönsi.

Hatakka ja kartturi Henri Arpiainen olivat neljän erikoiskokeen jälkeen eli kisan puolivälissä 47 sekuntia kärjestä. Huoltotauon jälkeen Hatakka alkoi kellottaa Opel Adam R2 -kilpurilla huomattavasti kilpailukykyisempiä pätkäaikoja. Myös renkaat toimivat paremmin toisella lenkillä.

– Aikaero kärkeen puolittui heti tauon jälkeisellä pätkällä. Sitten ero kaventui jo kolmeen sekuntiin 12 kilometrin pätkällä, Hatakka vertaili.

– Kisan paras hetki oli ek8:lla, jonne ajoimme luokan pohja-ajan. Kaikkien osa-alueiden täytyy olla kunnossa, jos tiivisvauhtisessa SM3-luokassa pystyy kärkeen ajamaan.

Maalissa Hatakka oli seitsemäs ja ero kärkeen oli 50,5 sekuntia. Parannus oli todella merkittävä, sillä toisella lenkillä eroa kärkeen tuli vain 3,5 sekuntia.

– Jatkossa täytyy onnistua kisan alusta lähtien paremmin ja tehdä tasaisen kovia suorituksia, Hatakka päätti.

Lähde: Tommi Hatakan tiedote


Facebook kommentit