MOTORSPORT

Tommi Hatakka hämmentää Adamilla: “Tiukkaakin tiukempaa vääntöä”

Ralli SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu koittaa tulevana viikonvaihteena Kuopion Tahkovuoren hienoissa maisemissa. Odotettavissa on erittäin kovatasoinen kamppailu kaksivetoisten autojen SM3-luokassa.

Imatralainen 21-vuotias Tommi Hatakka on yksi luokan nuorista kuljettajista, joka panostaa täysillä kilpauraansa ja menestymisen eteen.

Tiimillä on ollut odottamattomia ongelmia alkukauden kahdessa SM-osakilpailussa, kun Opel Motorsportin valmistaman Adam R2 -tehdasauton moottori ja sen säädöt ovat aiheuttaneet hankaluuksia.

– Nyt kaikki on kunnossa tekniikkapuolen kanssa ja tunnelma on korkealla ennen Tahko SM-rallia. Meidän luokassa on aina tiukkaakin tiukempaa vääntöä sijoituksista, mutta tarkoitus olisi nyt lähteä haastamaan kärkeä onnistuneiden ennakkovalmisteluiden jäljiltä, Tommi Hatakka kertoo.

Hatakka ja Henri Arpiainen ajoivat viime lauantaina testirallin Porvoossa. Treenimielellä ajettu kisa palvelikin hyvin tiimiä, joka edelleen hakee parempaa kilpailukykyä talvikaudelle hankittuun uuteen ralliautoon.

– Aivan kelvolliseen vauhtiin ylsimme, vaikka puhtaasti testiä ajettiin kilpailuolosuhteissa, eikä edes katseltu ja vertailtu EK-aikoja kisan aikana, neljänneksi yltäneen autokunnan kartanlukija Arpiainen totesi.

Kaksikko on jo saavuttanut yhden alkukauden tavoitteestaan, joka oli pohja-aikatasolle nouseminen SM3-luokassa. Seuraava tulostavoite on yltää luokassa palkintopallille eli kolmen kärkeen.

Hatakka ajaa torstaina viimeistelytestit rallin virallisella testierikoiskokeella. Perjantaina on ohjelmassa rallireitin nuotitusjakso. Tahko SM-rallin lähtölippu heilahtaa lauantaina klo 10.01. Kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja 106 EK-kilometriä.

Rallin huoltoalue sijaitsee Tahko Spa Hotellin vieressä olevalla tapahtumakentällä, jossa kilpailijat käyvät kisapäivän aikana huollossa kahteen otteeseen. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan kello 17.30 jälkeen.

Lähde: Tommi Hatakan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com