MOTORSPORT

Tommi Järvinen rallin SM-sarjan SM2-luokkaan – “Luonteeltani kaipaan uusia haasteita”

Teiskon Urheiluautoilijoita edustavan Tommi Järvisen ura rallin SM-sarjassa saa jatkoa myös kaudella 2017. Järvinen jättää kaksivetoiset taakseen ja siirtyy nelivetoisten autojen pariin luokkaan SM2-luokkaan.

Tommi Järvinen sijoittui tänä vuonna rallin SM-sarjan SM3-luokassa loppupisteissä neljänneksi.

– Uskokaa tai älkää, mutta lopettaminen oli “fifty-sixty” tilanteessa. Uran jatkaminen ei tuntunut enää mielekkäältä SM3-luokassa, vaikka käytössä ollut Citroen saatiin tiimin kanssa juuri sellaiseksi mitä voi vain toivoa. Ajatuksena kolmas vuosi toistuvin kuvioin ei kuitenkaan tuntunut mielekkäältä. Luonteeltani kaipaan uusia haasteita, vaikka tiedän, että vauhti kovatasoisessa luokassa olisi edelleen piisannut nuorempien harmiksi. Näin ollen luokanvaihto ruletti sai alkunsa ja nyt voin katsoa Ylen kisakoosteiden sijaan tulevaisuuteen, Järvinen kommentoi Rallybaronin tiedotteessa.

Järvinen ilmoittautuu SM-sarjaan taustajoukkoineen omalla kalustolla ja ajaa Rallybaronille tiimipisteitä. Suurimmat muutokset nähdään kilpailukalustossa, sekä sen sisällä, kun Järvinen nähdään Subaru Impreza WRX STi -auton ratissa ja kartanlukijaksi nuottia vierelle istuu tulkitsemaan Teijo Heikura. Tavoitteita Järvinen ei tulevalle kaudelle halua asettaa. Kokenut rallikuljettaja tietää, miten huipputuloksiin vaaditaan muutakin kuin onnea.

Etuvetoisista nelikkoihin hyppääminen ei ole tunnetusti helpointa omaksua, varsinkaan kun kokemus näistä rajoittuu yhteen VIP-autokeikkaan. Podium-sijoituksista voidaan Järvisen mukaan taistella ja kauden edetessä katsotaan asetelmaa sillä silmällä, ettei mestaruushaaveita unohdeta.

– Luotto omaan tekemiseen on se mistä aina puhun. Ilman sitä ei tässä tilanteessa oltaisi ja jatkan samalla tiellä, tuli mitä tuli. Mieli tekisi saman tien ladata ilmoille, että mestaruudesta lähdetään ajamaan, mutta annetaan sen tällä kertaa olla. Ehkä se tulee tällä kertaa sieltä ilman uhoa, Järvinen sanailee pilke silmäkulmassa.

Lähde: Rallybaronin tiedote
Kuva: Jani Salonen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com