MOTORSPORT

Tommi Mäkinen asetti tavoitteen Puolan MM-rallin päätöspäivään – “On edelleen mahdollista”

Rallin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu Puolassa on ollut pettymys Tommi Mäkisen johtamalle Toyota Gazoo Racingille. Kaikki tallin kolme autoa ovat kärsineet viikonlopun aikana tekniikkamurheista ja pahin pettymys koettiin lauantaina, kun tallin ykköskuljettaja Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään kolmannelta sijalta.

Jari-Matti Latvala ehti ennen keskeytystään ajaa rallissa kolme pohja-aikaa ja johtaa kilpailua perjantaina neljän erikoiskokeen ajan. Vielä lauantainakin Latvala oli mukana voittotaistelussa, joten vauhdin puolesta Toyotalla ei ollut Puolassa hätää, vaan ongelmaksi nousivat nyt tekniikkamurheet.

– Meidän täytyy jatkaa kovaa työntekoa ja tulla paremmaksi. On sääli mitä tapahtui (Latvalalle). Joka tapauksessa meidän täytyy tutkia hänen auto huolella ymmärtääksemme mitä oikein tapahtui. Toivottavasti Jari-Matti pystyy ottamaan Power Stage -erikoiskokeelta pisteitä sunnuntaina. Päivä oli vaikea myös Juholle (Hänninen), Mäkinen kommentoi tallinsa tiedotteessa.

Hänninen putosi lauantain erikoiskokeiden aikana turbon ongelmien ja rengasrikon seurauksena kärkikymmenikön ulkopuolelle sijalle 11. ja päivän paras ek-noteeraus, yhdeksäs sija, kertoo kaiken olennaisen. Jos Hännisen auto saadaan kuntoon, niin hänellä on vielä mahdollisuuksia nousta tuloksissa ylöspäin sunnuntaina. Andreas Mikkelsen (10.) on 3,4 sekuntia ja Elfyn Evans (9.) 14,9 sekuntia Hännistä edellä.

Ja Latvalan tavoin tottakai myös Hännisellä on mahdollisuus kerätä MM-pisteitä rallin päättävältä Power Stage -erikoiskokeelta.

– Toivon, että myös hän (Hänninen) vielä pystyy päättämään rallin MM-pisteisiin. On edelleen mahdollista, että saavutamme pisteitä molemmilla autoilla, jotka meiltä vielä on mukana kilpailussa, joten se on nyt tavoite, Mäkinen päätti.

Puolan MM-rallissa ajetaan sunnuntaina vielä neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 59,7 kilometriä. Viimeinen ajopäivä käynnistyy aamulla kello 9.10 Suomen aikaa ja viimeinen erikoiskoe (Power Stage) puolestaan starttaa kello 13.18. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Lue myös! Power Stage, täältä tullaan! Latvala nähdään mukana Puolan MM-rallissa sunnuntaina (2.7.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com