Toni Lähteenmäelle V8 Thunderin tuplamestaruus? – “Alastaro vähän kuin kotirata”

22.9.2017 / 08:50
Toni Lähteenmäelle kuluva kausi on ollut onnistunut (Kuva: Pertti Kangasniemi).

[ A- ] / [ A+ ]

Ensimmäistä kauttaan ajettava FTCC-sarja saa päätöksensä viikonloppuna Alastaron moottoriradalla Virttaalla. Akaan Moottorimiesten Toni Lähteenmäellä on mahdollisuus varmistaa uransa ensimmäinen V8 Thunder -luokan, sekä FTCC-sarjan mestaruus.

FTCC-sarjan päätösosakilpailu ajetaan Alastaron radalla lauantaina ja sunnuntaina yhdessä Rata-SM-sarjan kanssa. V8 Thunder -luokan omaa sarjaa johtaa Toni Lähteenmäki ja mies roikkuu vahvasti mukana V8 Thunder -luokan FTCC-sarjamestaruudessa toisella pistesijalla ennen Jari Nurmista.

– Hyvillä mielillä kohti päätösosakilpailua. Johdan tällä hetkellä V8 Thunderin omaa sarjaa ja FTCC-sarjassa olen toisena. Niinpä viikonlopun tavoitteena onkin klaarata vain se uran ensimmäinen mestaruus tässä luokassa, toteaa Camarolla numero 92 ajava Lähteenmäki.

Lähteenmäen kulunut kausi on sujunut positiivisissa merkeissä. Lähteenmäki on ehtinyt kiertämään neljää eri sarjaa ja tilille on napsahtanut mm. jääradan SM-pronssia, V8 Thunder -luokan Pohjois-Euroopan mestaruussarjan NEZ:in pronssia, sekä hyvällä todennäköisyydellä V8 Thunderien oman sarjan mestaruus tulevan viikonlopun tuloksena. Lähteenmäki on ollut tyytyväinen FTCC-sarjan avauskauteen ja odottaa Alastaron viikonloppua jo innolla.

– Ihan tyytyväinen olen tänä vuonna järjestettyihin kolmeen aikaisempaan FTCC-kisaviikonloppuun. Mielestäni järjestelyt ovat toimineet kohtalaisen hyvin kaikissa kisoissa. Aina tietenkin on parannettavaa, mutta positiivisen puolelle kallistuu kyllä. Alastaron rata on minulle vähän kuin kotirata, siellä on tullut ajettua todella paljon kaiken näköisillä laitteilla vuosien aikana. Hyvä rata, hyvät turva-alueet ja yllättävän tekninen, kiittelee Lähteenmäki.

FTCC-sarjan BMW Xtreme -luokassa FTCC-mestaruus on karannut jo virolaisen Andre Kiilin nimiin, mutta Pohjois-Euroopan mestaruus on luokan osalta vielä katkolla ennen Alastaron viikonloppua. Porsche GT3 -luokassa Jussi Kuusiniemi on kirinyt jo 31 pisteen johtoon ennen Jim Rautiaista, joten varmalla ja hyvällä ajolla nuorella miehellä on mahdollisuus sinetöidä FTCC-mestaruus tämän vuoden osalta ensimmäisellä Porsche-kaudellaan.

FTCC- ja Rata-SM-sarjojen yhteinen päätösosakilpailu ajetaan Alastarolla 23.-24. syyskuuta. Aika-ajot ajetaan lauantaina kello 9.00 alkaen ja kilpailulähdöt lauantaina kello 13.15, sekä sunnuntaina kello 10.35 alkaen.

Teksti: FTCC:n tiedote


Facebook kommentit