Toni Lukanderin finaalihaaveet Hyvinkäällä kariutuivat rengasrikkoon – “Kalliita pisteitä”

28.5.2017 / 17:43
Toni Lukander ja Riku Tahko kaksintaistelussa Hyvinkäällä (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime kaudella rallicrossin SM-sarjan Supercar-luokassa SM-pronssille ajaneen Toni Lukanderin uusi kausi ei lähtenyt käyntiin kouvolalaisen haluamalla tavalla. Mestaruuden tälle kaudelle tavoitteekseen asettanut Lukander kärsi semifinaalissa rengasrikon ja putosi ulos finaalista.

Alkuerävaiheessa Toni Lukander oli hyvässä vauhdissa. Ensimmäisen alkuerän neljännen ja toisen alkuerän kuudennen sijan jälkeen viimeinen alkuerä toi Lukanderille toisen sijan ja kokonaistuloksissa sijoitus kolmen alkuerän jälkeen oli neljäs. Tämä tiesi eturivin lähtöpaikkaa toiseen semifinaalierään.

– Tyytyväinen olen. Kohtuu sijoitus, mutta tottakai aina parempaan pyritään, Lukander kommentoi alkuerien suoritustaan.

Toisessa semifinaalissa paalupaikalle asettui Atro Määttä ja Määtän, sekä Lukanderin taakse samaan erään asettuivat Ari-Pekka Niemi, Jukka Lautamäki, Ville Mikkola, sekä Kaarle Lindström. Eturivin kaksikko rynnisti ensimmäiseen mutkaan ensimmäisenä.

– Hyvin lähti semifinaali käyntiin, saatiin tosi hyvä lähtö ja siitä Atron perään. Pystyttiin siinä roikkumaan hyvin ja katsoin jo, että tässä ei ole mitään hätää, että hyvin menee, Lukander kertasi semifinaalin alkua.

Lukanderin vauhti kuitenkin hiipui ja viimeisellä kierroksella, viimeisessä mutkassa Niemi ohitti Lukanderin nousten kolmanneksi ja napaten samalla viimeisen finaalipaikan. Niemen ja Lukanderin välinen aikaero maalissa oli vain 0,7 sekuntia. Selitys vauhdin hiipumiseen löytyi heti tuoreeltaan lähdön jälkeen.

– Kolmannella kierroksella, oikea mutka radan alkuosassa, niin vasen eturengas asfaltin reunaan ja se tyhjeni. Loppuun koitettiin sillä tyhjällä renkaalla taistella, mutta viimeisessä mutkassa Niemi sitten pääsi ohi ja siihen meni meidän finaalihaaveet tällä kertaa, Lukander harmitteli.

Vielä semifinaali pettymyksen jälkeen Lukanderilla oli pienen pieni toive nousta mukaan finaaliin, kun hänet sijoitettiin semifinaalien sijoille 4-6. ajaneista kuljettajista ns. ensimmäiselle varasijalle.

– Jos jollain on auto siinä kunnossa, että ei pääse finaalilähtöön, niin sitten me ollaan viivalla. Kaikki on mahdollista, Lukander loi uskoa.

Kaikki semifinaaleista finaaliin selviytyneet kuusi kuljettajaa autoineen kuitenkin pääsivät päivän viimeiseen lähtöön mukaan, joten Lukanderia ei näin ollen finaalissa nähty. Pettymys tottakai oli kova, mutta päivän aikana nähty hyvä vauhti lupaa hyvää kesän tuleviin osakilpailuihin.

– Nämä ovat kalliita pisteitä mitä näissä menetetään. Siinä mielessä ärsyttää, finaaleja haluan kuitenkin aina ajaa. Mutta varsinkin semifinaalissa nähtiin, että vauhti on sillä tasolla, että pystytään olemaan siinä kärjen tuntumassa ja haastamaan kärkiäijiä. Siinä mielessä ihan tyytyväinen olen, Lukander päätti.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu Honkajoella 17. kesäkuuta.

Lue lisää! Lukander ja Lakuauto lähtevät kirkastamaan viimevuotista SM-pronssia – ”Mestaruus, ei muuta tavoitetta” (26.5.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit