Toni Reunanen kakkoseksi crosskartin NEZ-avauksessa: “Oma virhe”

15.5.2017 / 10:09
Toni Reunanen voitti kaiken Höljesissä, paitsi finaalin, jossa hän jäi kakkoseksi. (NT Production / Niko Turunen)

[ A- ] / [ A+ ]

Crosskartin Pohjois-Euroopan NEZ-sarja korkattiin viikonloppuna Ruotsin Höljesissä. Hallitseva mestari Toni Reunanen jäi Xtrem-luokassa toiseksi, kun maanmies Jami Kalliomäki rynni voittoon värikkäässä finaalistartissa.

Kilpailussa oli mukana peräti 240 crosskart-kuskia. Xtrem-luokassa oli mukana 53 kuljettajaa. Suomalaiskuskeja oli Ruotsiin matkustanut kymmenen.

Reunanen oli alkuerissä pistämättömän kova. Hän voitti kaikki kolme alkuerästarttiaan ja saavutti paalupaikan sunnuntaiseen finaaliin.

– Finaalissa yksi kuski otti selvän vilppilähdön, mutta lähtöä ei keskeytetty. Puolet porukasta jäi paikoilleen odottamaan, että lähtö otetaan uusiksi. Kisa kuitenkin jatkui, niin sitä sitten lähdettiin kovaan takaa-ajoon. Tipuin kuudenneksi siinä starttihässäkässä, mutta pystyin nousemaan vielä takaisin kärkeen. Viimeisellä kierroksella tein kuitenkin pienen virheen ja menin mutkan vähän pitkäksi. Kaveri pääsi ohi, ja itse tipuin kakkoseksi, Reunanen kertasi finaalia.

– Jotenkin meni pää jumiin siinä vilppilähdössä. Tajusin vaan, että ei lähtöä otettukaan takaisin, ja lähdin vetämään perään. En muista ajamisesta juuri mitään. Laskin vaan menemään. Viimeisellä kierroksella en edes muistanut, että olinko ajanut pakollisen lisälenkin. Sitä siitä arvoin, ja olin jo mennä lisälenkille, mutta sitten ajattelin, että kyllä minä sen jo aiemmin ajoin. No, olin ajanut sen jo ensimmäisellä kierroksella, Reunanen totesi.

Kilpakumppanin vilppilähtö vei kisan jälkeen kuljettajia tuomariston luokse. Vaikka vilppi oli selvästi havaittavissa TV-kuvienkin perusteella se jätettiin noteeraamatta, koska startin kennosto ei siihen reagoinut.

– Oma vauhti riitti hyvin. Siitä ei homma ollut kiinni. Taso on tässä luokassa nyt tosi kova, kovempi kuin koskaan. Luokkaan on tullut nuoria tosi nopeita kuskeja Ruotsista ja Norjasta. Nyt pakko nostaa käsi ylös virheen merkiksi. Tein sen ajovirheen viimeisellä kierroksella, ja siihen meni voitto ja sillä selvä. Koin nyt ensimmäisen lähtötappion tänä vuonna, joten ei tämä mikään katastrofi ollut, Reunanen mietti.

Reunasen kilpailukausi jatkuu jo ensi viikonloppuna, kun crosskartin SM-sarjaa ajetaan Vilppulassa sunnuntaina.

Lähde: Toni Reunasen tiedote


Facebook kommentit