Toni Reunanen voitti luokkansa Nurburgringillä – paitsi että hänet hylättiin

23.4.2017 / 13:36
Toni Reunanen BMW:llä Nurburgringin pitkää Nordschleifea kuin pilven laitaa, mutta voittoriemu vaihtui kisan jälkeen hylkäykseen ja mökötykseen.

[ A- ] / [ A+ ]

Ensimmäinen ratakilpailunsa ajanut Toni Reunanen ällistytti Saksan Nurburgringin kolmen tunnin kilpailussa. BMW M3 –autolla kilpaillut Reunanen voitti luokkansa ylivoimaisesti. Riemua ei kuitenkaan riittänyt kuin hetkeksi, sillä pian maalintulon jälkeen hänet hylättiin.

Vierailu kuuluisalla Nurburgringillä oli Reunaselle palkinto FCC-sarjan (Finnish Crosskart Challenge) voitoista. Kilpailu 183:n auton joukossa sujui ajollisesti yli odotusten.

– Tulin maaliin luokan ensimmäisenä yli viiden minuutin erolla. Yleiskilpailussa olin 22. Mutta ei se paljon hymyilytä, kun kisan jälkeen tuli hylkäys. Tulin maaliin, ja minulle oli annettu ohjeet miten parc ferme –alueelle kuuluu ajaa. Ajoin juuri ohjeen mukaan, mutta sitten minulle sanottiin, että tulin väärää reittiä. Siitä tuli hylkäys, Reunanen hämmästeli pettyneenä.

Reunanen ajoi koko kolmen tunnin kilpailun yksin. Ilman hylkäystä hän olisi ollut paras ensikertalainenkin.

– Yllättävän hyvin jaksoin. Vähän ottaa niskaan kipeää, mutta ei mitään suurempaa ongelmaa. Mutta olipahan kisa. Ensin aamulla oli kauhea sumu ja vesisade, ja lähdin kisaan sadekelin renkailla. Aika jännää oli, kun ajat ensimmäistä kertaa tällä radalla ja ensimmäistä kertaa tällä autolla, ja lähdet lykkäämään sinne ensimmäistä kertaa sadekelin renkailla. Varikkostopilla vaihdoin sitten sliksit alle, Reunanen raportoi.

RCN-sarjan kilpailussa pelkkä vauhti ei riitä menestykseen. Kisassa on mukana myös muutamia ihanneaikakierroksia, jotka pitää ajaa aina määrätyn sekuntimarginaalin sisään. Siksi kilpailun lopputulokset ilmoitetaan virallisesti pisteillä, ei sekunneilla. Ihanneaikakierrokset sujuivat Reunaselta annetuissa rajoissa.

– Kauhea polte jäi. Tekisi mieli ajaa lisää. Sairaan siistiä touhua ja sairaan hieno rata. Pelkäsin ensin, että en varmaan osaa ajaa riittävän kovaa, Reunanen mietti.

FCC-sarjan puheenjohtaja Frasse Alm seurasi Reunasen kisaa varikkomuurilta.

– Hän ajoi juuri niin kuin etukäteen sovittiin. Todella kova suoritus. Ajotaidot ja nopeus, ei mitään ongelmaa niissä. Ja kelikin oli aluksi vaikein mitä voi olla. Kaikki meni ajollisesti kuin elokuvissa. Se hylkäys on erikoinen homma, koska noudatimme nimenomaan annettuja ohjeita, Alm sanoi.

Reunasen kilpailukausi jatkuu seuraavaksi kotimaassa, kun FCC-sarja palaa kevättauolta Jurvassa 7.5.

Lähde: Toni Reunasen tiedote

 


Facebook kommentit