Toni Vilander Le Mansiin: ”Mitään ei säästellä”

14.6.2017 / 08:40
Risi Competizione ryhmäkuvassa Le Mansin keskustassa. Kuljettajat oikealla: Giancarlo Fisichella, Toni Vilander ja Pierre Kaffer. (kuva: Risi Competizione)

[ A- ] / [ A+ ]

Toni Vilander osallistuu viikonloppuna ajettavaan Le Mansin 24 tunnin kilpailun. Hän ajaa Risi Competizionen Ferrari 488 GTE -autolla. Tallikavereina ovat Giancarlo Fisichella ja Pierre Kaffer.

Itse kilpailu käynnistyy lauantaina kello 16.00, mutta koko aattoviikko tiimeillä on kalenterin täydeltä ohjelmaa. Maanantaina järjestettiin autojen katsastus ja kuljettajien esittelyt Le Mansin keskustassa, ja tiistain agendassa oli mm. nimikirjoitussessioita.

– On tämä aika sirkus. Nimikirjoituksia on kirjoitettu nyt tunti ja 22 minuuttia, ja vielä olisi kahdeksan minuuttia jäljellä. 700 korttia kirjoitin valmiiksi, ja ne loppuivat jo ajat sitten, Vilander kertoi UrheiluUutiset.comille.

Ensimmäiset viralliset harjoitukset, jotka kestävät neljä tuntia, ajetaan keskiviikkona, samoin ensimmäinen aika-ajo. Torstaina ajetaan kahdet aika-ajot. Kukin aika-ajo kestää kaksi tuntia.

– Meillä on ihan uusi auto. Pari viikkoa sitten täällä testeissä säädöt eivät olleet sellaiset kuin piti. Pieniä juttuja, ja nyt on auto ikään kuin nollattu. Tärkeintä on treeneissä ja aika-ajoissa saada auto vaan oikeisiin kisasäätöihin. Minä ajan aika-ajon, ja tarkoitus on saada vaan aika. Tulen myös aloittamaan itse kisan. Meillä on myös se tilanne, että ajamme jo kisakoneella, eli emme vaihda moottoria enää perjantaina.

Vilander, 36, voittanut Le Mansin GTE PRO -luokan kaksi kertaa. Tänä vuonna hän ajaa kilpailussa jo yhdeksättä kertaa. Kovimmat vastukset tulevat tälläkin kertaa toisesta Ferrari-leiristä eli AF Corse -tiimistä sekä Fordilta, Corvetelta että Porschelta.

– Fordit ovat suunnilleen samanlaisia kuin viime vuonna. Corvette on saanut lisää tehoa ja Porsche on tehnyt kokonaan uuden auton. Erikoisluvilla moottori on tuotu huomattavasti taka-akselin päältä keskemmälle autoa. He ovat panostaneet paljon ja ajaneet testiä vuoden alusta saakka. Heillä on yllätysmomentti olemassa ja heidän autonsa vauhtia ei oikein tiedetä vielä, Vilander puntaroi.

Vilander korostaa, että kun kisa alkaa, tähtäin on totta kai luokkavoitossa. 13,6-kilometrisellä maanteitä hyväksi käyttävällä radalla, jonka virallinen nimi on Circuit de la Sarthe, ajettava kisa on pitkä ja arvaamaton.

– Kaikki samat palikat ovat meidän autossa kuin AF Corsen autoissakin. Emme me mitään periksi anna. Äijät ovat treenanneet täällä jo pari viikkoa varikkostoppeja ja kaikkea. Mitään ei säästellä, Vilander sanoo.

Ajovuorot jaetaan tasaisesti kaikkien kolmen kuskin kesken. Näin kuskeille jää omien ajovuorojen väliin paremmin lepoaikaa.

– Aluksi ajetaan tuplastinttejä, eli kahden tunnin vetoja. Sillä lähdetään. Jos yöllä tulee jotain erikoista, sitten ajetaan varmaan pitempiäkin vetoja per kuski.

Le Mansin kilpailu on aivan omanlaisena tapahtuma. Kisa pyörii läpi yön ja rata-alueella jatkuu karnevaalitunnelma kellonajasta riippumatta. Radan varret ovat täynnä ihmisiä, telttoja, asuntoautoja, leiripaikkoja. Lisäksi ruuhkat radan läheisyydessä on valtavat. Vilander asuu kilpailun aikana varikolla omassa motorhomessaan.

– Meidän varikolta on sellainen vajaa kilometrin matka motorhomelle. Siellä me olemme Fisichellan vierekkäisissä kopeissa. Tämä on ehdottomasti paras järjestely. Ei tarvitse tuhlata energiaa matkoihin ja aikaa ruuhkiin. Kunnon karavaanimeininkiä, Vilander sanoo.

Tänä vuonna Le Mansissa ei aja muita suomalaisia. Kestosuosikki Audin vetäydyttyä pääluokan voitosta kilpailevat hybridi-autoillaan Porsche ja Toyota.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit