MOTORSPORT

Toni Vilanderille pettymys Daytonan klassikossa – “Kilpailu oli vuoristorataa”

Ensimmäisen kerran jo vuonna 1962 ajettu Daytonan perinteinen 24 tunnin kilpailu ajettiin viime viikonloppuna. Mukana oli myös kaksi suomalaiskuljettajaa, Toni Vilander, sekä Jesse Krohn.

Daytonan moottoriradalla Floridassa, Yhdysvalloissa ajettava 24 tunnin klassikkokilpailu käynnistyi viime lauantai-iltana Suomen aikaa. Toni Vilander edusti tuttuun tyyliin italialaista Risi Competizione -tiimiä, joka kilpaili Ferrari 488 GTE -autolla ja Jesse Krohn puolestaan osallistui kilpailuun BMW Team RLL -tiimissä ajokkinaan BMW M8 GTLM -auto. Vilanderin tallikaverit olivat Alessandro Pier Guidi, James Caladon, sekä Davide Rigon, kun taas Krohnin kanssa ajovuorot jakoivat John Edwards, Nick Catsburg ja Augusto Farfus.

Vilanderin tiimi lähti kilpailuun seitsemännestä lähtöruudusta ja saapui maaliin GTML-luokan sijalla viisi, kokonaistuloksissa sijoituksen ollessa 16. Tulos oli tiimille pettymys. Krohnin tiimin sijoitus samaisessa GTLM-luokassa oli seitsemäs ja kokonaistuloksissa 18.

– Tämä oli aika vaikea viikonloppu. Meillä oli paljon haasteita eri asioiden kanssa ja ne vaikuttivat tulokseen. Tekniseltä puolelta ja renkaiden osalta kilpailu oli vuoristorataa. Mukana oli niin monta haastetta, jota emme koskaan aiemmin olleet kohdanneet, joten meidän pitää tutkia tarkemmin niitä. Olen kuitenkin varma, että tulemme takaisin entistä vahvempina, Vilander kommentoi kilpailun jälkeen Moottoriurheilu.tv:lle.

Daytonan voittohistoriasta löytyy myös yksi suomalaisvoittaja. Leo Kinnunen kruunattiin voittajaksi vuonna 1970.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com