Toni Vilanderin autokunta 7. lähtöpaikkaan: ”Ei mitään ylimääräistä ohjelmaa”

17.6.2016 / 09:43
Toni Vilanderin edustama Risi Competizione oli GTE Pro -luokan aika-ajojen 7. (kuva: Risi Competizione)

[ A- ] / [ A+ ]

Le Mans käynnistyy lauantai-iltapäivällä. GTE Pro –luokassa Ferrarilla kilpaileva Toni Vilander starttaa 24 tuntia kestävään kilpailuun luokkansa 7. lähtöpaikalta. Vilanderin tallikavereina ajavat Giancarlo Fisichella ja Matteo Malucelli.

Vilanderin autokunnan eteen ehti neljä Chip Ganazzi Teamin Ford GT –autoa, ja kaksi AF Corse –tallin Ferrari 488 –autoa. Suomalaiskuskin tiimi hävisi paalupaikan 1,991 sekunnin erolla.

– Fordilla on myös turbo-auto kuten meillä. Muut kuten Corvette ja Aston Martin luottavat perinteisen moottoriin, Vilander sanoi jo ennen aika-ajoeriä.

Aika-ajon tulos ei sinänsä merkitse juuri mitään, kun kilpailu kestää 24 tuntia. Ja jos olosuhteet ovat sateiset, kuten perjantain vastaisena yönä ajetussa viimeisessä aika-ajossa, niin mitä vain voi tapahtua.

– Mitään ylimääräistä ohjelmaa ei saa olla. Montako kertaa minä olen täällä ollut, kuusi vai seitsemän? Vai kahdeksan? No, joka tapauksessa kaksi kertaa on voitto karannut teknisten ongelmien vuoksi viimeisellä tunnilla, Vilander korostaa.

– Pysy pois varikolta. Tule varikolle vain kuskin vaihtoon, renkaiden vaihtoon ja tankkaukseen, tiivisti Risi Competizione pelinhengen omassa tiedotteessaan.

Vilander on ajanut Le Mansin seitsemän kertaa, ja voittanut luokkansa vuosina 2012 ja 2014, ja ollut palkintokorokkeella neljä kertaa. Aiempina vuosina Vilander on ajanut aina AF Corsen tiimissä, joka on Ferrarin virallinen tehdastalli kestävyysajossa. Tänä vuonna Vilander kilpailee Risi Competizione –tallissa, joka operoi Ferrarin tuella Le Mansin lisäksi American IMSA-sarjaa.

– Le Mans kuuluu FIA WEC MM-sarjaan (kestävyysajo). Tästä kilpailusta saa tuplapisteet, joten siksi kuskeja ei lähdetty sekoittamaan tiimien kesken. Meidän tavoitteemme ovat kuitenkin myös siellä Amerikan sarjassa ja sen mestaruudessa, Vilander kertoo.

Koko kilpailun paalupaikalle ajoi Porsche 919 Hybrid, jonka kuskeina ovat Romain Dumas, Neel Jani ja Marc Lieb.

Kilpailu alkaa lauantaina suomen aikaa klo 16.00.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Miten suomalaiset F1-kuskit ovat pärjänneet? ja Vilander hakee kolmatta voittoaan


Facebook kommentit