Toomas Heikkisellä paukkuivat kardaanit

17.5.2016 / 09:00
Toomas Heikkiseltä suli kytkin ja katkesi kardaani Belgian osakilpailussa. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Toomas Heikkinen ei kyennyt puolustamaan Belgian osakilpailuvoittoaan rallicrossin MM-sarjassa. Audi S1 -autolla kilpaileva Heikkinen jäi lopulta semifinaalien ulkopuolelle, ja oli 16.

– Ei jäänyt kauheasti lapsille kerrottavaa tästä viikonlopusta. Kytkintä ja kardaania paukkui, ja kaikkea pientä häiriötä oli, Heikkinen kertoi.

– Kun kardaani menee, niin ei etuvetolla mihinkään pääse. Kardaani katkesi kaksi kertaa. Toisella kerralla jätin erän kesken, ettei autoon tule lisää vaurioita. Ei autossa mitään muuta vikaa ole, päinvastoin se on todella hyvä, mutta nyt vain jostain syystä kardaani ei kestänyt.

Kardaaniongelma jatkui myös EM-kisan jälkeen maanantaina, kun EKS RX -talli jäi testamaan Belgiaan.

– Se napsahti taas poikki. Jotain ihmeellistä siinä nyt on, Heikkinen hämmästeli.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan vajaan kahden viikon kuluttua Englannissa Lydden Hillissa. Rata on rakennettu perinteiselle moottoriradalle, ja siellä on paljon asvalttia ja suoria osuuksia.

– Autoon saadaan sinne uusia osia. Rata on yksi lempiradoistani. Se on tosi nopea. Laitetaan nyt auto kuntoon ja ryskästään siellä uudestaan menemään, Heikkinen sanoi.

MM-finaalin Belgiassa voitti Heikkisen tallikaveri Mattias Ekström ennen 9-kertaista rallin maailmanmestaria Sebastien Loebiä. 3-kertainen maailmanmestari (1 MM-rallista, 2 MM-rallicrossista) Petter Solberg oli kolmas. Ekström johtaa MM-sarjaa. Heikkinen on kolmen osakilpailun jälkeen viidentenä.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula

Lue myös Niclas Grönholmille kaksi MM-pistettä ja Matti Alamäki mukaan Kouvolan SM-osakilpailuun


Facebook kommentit