Toyota hyllytti Ott Tänakin – Juha Kankkunen tekee paluun rallin MM-sarjaan

1.4.2018 / 05:12
Ott Tänak sai tiedon hyllytyksestään aprillipäivän yönä (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racingin rallitallissa kuohuu, kun vain alle viikko on enää aikaa Korsikan MM-rallin starttiin.

UrheiluUutiset.comin pääsiäisen aikaan saamien tietojen mukaan Toyota on päättänyt hyllyttää Ott Tänakin kahdesta seuraavasta MM-rallista virolaiskuljettajan heikon alkukauden seurauksena. Tänak ei osallistu Korsikan ja Argentiinan MM-ralleihin huhtikuussa.

– Oli varsin ikävää tehdä tälläinen päätös, mutta tämä on osa autourheilua huipputasolla. Ottin sopimuksessa on pykälä, että mikäli hän ei ole kolmeen ensimmäiseen MM-ralliin tänä vuonna ajanut vähintään kaksi palkintosijoitusta, vähintään 20 erikoiskokeen pohja-aikaa, sekä sijoittunut kuljettajien MM-sarjassa kolmen parhaan joukkoon, niin tallilla on oikeus hyllyttää hänet, tallipäällikkö Tommi Mäkinen taustoittaa UrheiluUutiset.comin puhelinhaastattelussa.

Tänak ajoi kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa toiseksi, mutta Ruotsissa erinomaisesta lähtöpaikasta huolimatta sijoitus oli vasta yhdeksäs. Meksikossa Tänak ajoi kolmen erikoiskokeen ajan yleiskilpailun johtopaikalla, mutta joutui keskeyttämään perjantaina. Syy oli varsin erikoinen.

– Hän sanoi maalissa, että käytössä olisi ollut vain parikymmentä hevosvoimaa, mutta meidän data-tietojemme mukaan Ott oli niin väsynyt, että ei vain jaksanut painaa kaasupoljinta pohjaan asti, Mäkinen jyrähtää.

Mäkisen mukaan Tänak palaa takaisin kokoonpanoon Portugalin MM-rallissa toukokuussa.

– Tänakilla on ollut suuria vaikeuksia sopeutua uuteen talliin alkukauden aikana ja kaiken lisäksi hänen Suomenkielen opinnot eivät ole sujuneet sovitun aikataulun mukaisesti. Sekin vaikutti nyt tehtyyn päätökseen, Mäkinen paljastaa.

Toyotan kuljettajatrion Korsikan ja Argentiinan MM-ralleissa muodostavat Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi, sekä rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen, joka tekee näin ollen paluun MM-sarjaan lähes kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran Kankkunen ajoi saman kauden aikana vähintään kaksi MM-rallia vuonna 2002.

– Juha innostui (Sebastien) Loebin onnistuneesta paluusta niin paljon, että soitteli jos löytyisi neljättä Toyotaa Korsikan asfaltille. Juha ei sitä rallia koskaan voittanut urallaan, mutta sanoi nyt olevansa valmis yrittämään vielä kerran. No se puhelu osui hyvään saumaan, kun juuri olimme tehneet päätöksen Ottin hyllyttämisestä. Juha siis korvaa Ottin Korsikan ja Argentiinan MM-ralleissa, Mäkinen sanoo.

Toyota järjestää aiheeseen liittyvän tiedotustilaisuuden Facebook-kanavallaan tänään sunnuntaina 1. huhtikuuta kello 14.14 alkaen.

Päivitys 2.4.2018. Onnea ja menestystä koko Toyota Gazoo Racing -tallille Korsikan MM-ralliin, kuten myös tallin kuljettajatriosta Ott Tänakille, jonka alkukausi on uudessa tallissa ollut hyvä ja onnistunut. Toivottavasti kaikilla moottoriurheilun ystävillä oli mukava ja aurinkoinen aprillipäivä 1.4.2018!

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit