Toyota ja Tänak hallitsevat pohja-aika tilastoa – Hyundain ja Neuvillen huikeat putket katkesivat

12.4.2018 / 14:03
Ott Tänak tänä vuonna 62 erikoiskoetta ja 18 pohja-aikaa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikäli rallin MM-sarjassa paremmuus tallien ja kuljettajien välillä mitattaisiin erikoiskokeille ajettujen nopeimpien aikojen perusteella, niin neljän osakilpailun jälkeen sarjaa johtaisivat Toyota ja Ott Tänak. Hyundain ja Thierry Neuvillen kohdalla pohja-aikojen osalta Korsika tiesi huikeiden putkien katkeamista.

Monte Carlon ja Korsikan MM-ralleissa toiseksi sijoittunut Toyota-tallin Ott Tänak on nakuttanut neljässä ajetussa osakilpailussa tähän mennessä 18 pohja-aikaa, mikä on jo yli puolet virolaiskuljettajan viime vuoden kokonaismäärästä (30). Tänak on tässä tilastossa tällä hetkellä MM-sarjassa ylivoimainen, sillä MM-pistejohtajan ja pohja-aika tilaston kakkosen Sebastien Ogierin ajamien pohja-aikojen määrä on 12.

Siinä missä Tänak hallitsee kuljettajien osalta ajettujen pohja-aikojen määrässä, niin Tänakin ansiosta myös Toyota on tallien puolella varsin selkeä ykkönen. Kun Tänakin pohja-aikojen määrään lisätään Esapekka Lapin kuusi ja Jari-Matti Latvalan yksi “pätkäpohja”, niin kokonaismäärä nousee 25:een. Toisena tässä tilastossa on Hyundai, jonka kuljettajat ovat ajaneet tähän mennessä 19 erikoiskokeelle nopeimman ajan.

Hyundai jäi Korsikan MM-rallissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pohja-aikoja ja samalla katkesi myös huikea putki, sillä edellisen kerran Hyundai ei onnistunut tekemään yhtään pohja-aikaa vuoden 2015 Saksan MM-rallissa. Näiden kahden kilpailun väliin mahtuikin sitten komeat 33 peräkkäistä MM-rallia, joissa Hyundai ylsi jokaisessa vähintään yhteen pohja-aikaan.

Hyundain kuljettajista Thierry Neuvillen osalta päättyi puolestaan 27 peräkkäistä MM-rallia kestänyt pohja-aikojen putki, joka käynnistyi Meksikon MM-rallissa vuonna 2016 päättyen Meksikon MM-ralliin tänä vuonna.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinan soralla huhtikuun viimeisenä viikonloppuna.

Erikoiskoevoitot

Kuljettajat

Ott Tänak 18
Sebastien Ogier 12
Thierry Neuville 11
Kris Meeke 6
Esapekka Lappi 6
Sebastien Loeb 6
Andreas Mikkelsen 3
Craig Breen 3
Dani Sordo 3
Elfyn Evans 2
Hayden Paddon 2
Jari-Matti Latvala 1
Teemu Suninen 1

Tallit

Toyota 25
Hyundai 19
Citroen 15
M-Sport Ford 15

 

Terästarvike banneri 2017

 

Lue myös! Rallin MM-sarjan erikoistilastot

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit