Toyota-kuskien näytös Phoenixissa

11.3.2024 / 15:21

[ A- ] / [ A+ ]

Christopher Bell otti sunnuntai-iltana Suomen aikaa ajetussa NASCAR-kauden neljännessä osakilpailussa kauden avausvoittonsa. Samalla katkesi Chevroletin voittoputki.

Ykkössijan takuuna oli monien pienten asioiden summa.

Ensinnäkin Toyota esitteli tälle kaudelle uuden muotoilun autoonsa. Toisekseen NASCAR-sarjassa kokeiltiin uutta aeropakettiratkaisua, niin sanotun Short Track Packagen, joka on suunniteltu mailin tai sitä lyhyemmille radoille sekä varsinaisille moottoriradoille.

Paketin myötä autoissa on pelkistetympi takadiffuusori, mikä tuottaa pienemmän downforcen. Tämän kompensoimiseksi autoissa on kolmen tuuman takaspoileri kahden tuuman spoilerin sijaan.

Kolmanneksi Toyota löysi heti perjantain harjoituksissa hyvän vauhdin, jonka ansiosta he pystyivät keskittymään pitkien vetojen suorituskykyyn. Näiden tekijöiden yhdistelmä toi Bellille ratkaisevan voiton radalla, jossa Toyotan kuljettajat olivat johtaneet yhteensä 15 kierrosta neljässä edellisessä kilpailussa yhteensä.

Bell ja muut Toyota Camry -kuljettajat käänsivät tuon tilaston aivan uuteen uskoon. Johtokierroksia kertyi yhteensä 298 kaikkiaan 312:sta. Sen jälkeen kun Denny Hamlin starttasi paalulta, kaikki Joe Gibbs Racingin kuskia ajoivat hyvän määrän kärkipaikalla. Eniten Hamlin, 68 kierrosta, sitten Ty Gibbs 57, Martin Truex Jr. 55 ja Bell 50.

Lisäksi Tyler Reddick, 23XI-tiimin Toyota-kuljettaja napsi 68 kärkipaikalla ajettua kierrosta. Bellin ykkössijan myötä katkesi Chevroletin kauden alusta alkanut kolmen voiton putki.

Samalla kun muilla kuskeilla oli vaikeuksia ajaa likaisessa ilmassa, Bellillä ei ollut minkäänlaisia ongelmia ohittaa edellä ajaneita. Hän oli 90 kierrosta ennen maalia vielä sijalla 20., mutta Bell nousi kärkeen, kun 40 kierrosta oli jäljellä. Toiseksi ajaneeseen Ford-kuski Chris Buescheriin oli lopulta 5,4 sekuntia.

– Tämä tuntuu todella hyvältä. Näin upeasti toimivaa autoa saa harvoin ajaa. Olen todella ylpeä tiimistäni. Uskon, että meillä on mahdollisuudet vastaavanlaisiin kisoihin useamminkin tällä kaudella. Toivon, että tämä oli ensimmäinen monista, sanoi Bell.

Voitto oli Bellin uran seitsemäs ja ensimmäinen Phoenixissa.


Facebook kommentit