Toyotalla rahakas kilpailu Euroopassa, Eronen mukana – Avauspisteet Joensuusta

11.4.2019 / 10:46
Janne Eronen kilpaili Joensuun SM-rallissa Toyota GT86 -ralliautolla (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Euroopassa Toyota GT86 -ralliautoilla kilpailevat kuljettajat taistelevat tänä vuonna viimevuotiseen tapaan Toyota Gazoo Racing Trophy -kilpailussa, missä jaossa on viidelle parhaalle komeat palkintosekit. Suomalaisedustusta kilpailuun mukaan tuo Janne Eronen, joka kirjautti avauspisteensä Joensuun SM-rallista maaliskuussa.

Nyt toista kertaa järjestettävässä Toyota Gazoo Trophyssa kilpaillaan Toyota Motorsportin (TMG) rakentamilla GT86 CS-Cup, CS-V3, sekä CS-R3 ralliautoilla. Kuljettajat voivat osallistua haluamiinsa kilpailuihin Euroopassa aikavälillä 1. maaliskuuta – 30. marraskuuta (2019) ja 10 parasta tulosta lasketaan loppupisteisiin.

Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut 21 kuljettajaa 10 eri Euroopan maasta ja ensimmäistä kertaa mukana on myös suomalaisväriä. Jo pari vuotta sitten ensimmäisen kerran tällä harvinaisella takavetoisella Toyota GT86 -ralliautolla kilpaillut Eronen sai kaluston Suomeen juuri Joensuun SM-rallin alla ja nyt kyseisellä autolla kilpailtiin ensimmäistä kertaa lumella.

– Tämä on hieno kehitysprojekti, jossa pääsen tekemään töitä ammattilaistiimin kanssa. Otin asian ihan kohteliaisuutena, kun noinkin iso paja luottaa meikäläiseen ralliauton kehitystyöhön liittyvissä asioissa, Eronen sanoi tiedotteessaan helmikuussa, muutama päivä ennen Joensuun SM-rallia.

Eronen kilpaili Joensuussa R3-luokituksen omaavalla Toyotalla SM4-luokassa ja sijoitus oli lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen kuudes. Olosuhteet rajun lumimyräkän johdosta Itä-Suomessa olivat kilpailupäivänä todella vaikeat, eivätkä ne suosineet takavetokalustolla liikkeellä ollutta Erosta.

– Ekalla pätkällä tiedostin, että siellä hävitään, koska kyseessä oli todella pientä tietä. Silti oltiin siellä luokan kolmanneksi nopein. EK2:lle oli tarkoitus ajaa kova aika, mutta se suunnitelma meni mönkään, kun vedin lumipenkkaan heti pätkän alussa. Siinä tuli aikatappiota niin paljon, että ralli oli sijoitusten puolesta taputeltu, Eronen harmitteli kilpailun jälkeen.

– Kilpailun loppupätkillä satoi niin sakeasti lunta, että takavetoisella oli lähes mahdotonta ajaa kilpaa. Ajaminen oli käytännössä sellaista siirtymävauhtia.

Viime vuonna Toyota Gazoo Racing Trophyn voitti saksalainen Hermann Gassner Jr, joka on ottanut kilpailun kärkipaikan haltuunsa myös kuluvan vuoden osalta. Jaossa on palkintorahaa viidelle parhaalle kuljettajalle yhteensä 80 000 euroa, josta voittaja kuittaa 30 000 euroa. Kakkoselle on tarjolla 20 000 euroa, kolmannelle 15 000 euroa ja neljänneksi, sekä viidenneksi sijoittuneet saavat vielä 10 000 ja 5 000 euroa.

Eronen ei tuoreeltaan Joensuun SM-rallin jälkeen ollut vielä täysin varma jatkon suhteen Toyota GT86 -autolla kilpailemisen suhteen.

– Harmittaa, kun tiimin viikon työn tuloksista ei saatu paperille mitään, ei saatu mitattua Toyotan todellista vauhtia lainkaan. Katsotaan tilannetta uudelleen, kun lumet sulaa. Jos silloin vielä tällä kilpurilla ajetaan, niin uskon meidän löytämien säätöjen toimivan sorallakin, Eronen päätti.

Toyota Gazoo Racing Trophyn pistetilanne

1) Hermann Gassner Jr (GER) 66
2) Manuel Amweg (SUI) 27
2) Chris Chadwick (GBR) 27
4) Adrian Brusius (GER) 25
4) Daniel Ostermann (GER) 25
6) Janne Eronen 22

 

The first points in the 2019 #TOYOTAGAZOORacing Trophy have been collected! ?? Janne Eronen (FIN) ???? scored at the 39th…

Julkaissut Toyota Motorsport GmbH Tiistaina 12. maaliskuuta 2019

 

Lue myös! Toyotalta WRC-auton lisäksi Itäralliin myös mielenkiintoinen GT86 – “Taas jotain uutta” (27.2.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit