Toyotalle puolet perjantain pätkäpohjista, Mäkinen iloitsi – “Yksi positiivisimmista päivistämme”

10.6.2017 / 06:20
Jari-Matti Latvala on perjantain jälkeen Italian MM-rallissa neljäntenä (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai-tallilla on kaksoisjohto Italian MM-rallissa perjantain jälkeen. Hayden Paddon saapui yötauolle ensimmäistä kertaa tällä kaudella johtoasemassa ja toisena, vain 8,2 sekunnin päässä, on tallikaveri Thierry Neuville. Toyotalle perjantai oli hyvä, vaikka päivään mahtuikin Esapekka Lapin auton vaihdelaatikko-ongelmat, sekä Juho Hännisen ulosajo viimeisellä erikoiskokeella.

Kun Italian MM-rallista on takana nyt yhdeksän erikoiskoetta, niin Toyota Gazoo Racingin kaikki kolme autoa löytyvät tulosluettelosta kahdeksan parhaan joukosta. Jari-Matti Latvala on neljäntenä, vain 9,8 sekuntia kärjestä, Juho Hänninen kuudentena ja Esapekka Lappi kahdeksantena. Toyota-kuljettajat ajoivat perjantain kahdeksalle erikoiskokeelle yhteensä neljä pohja-aikaa, Lappi kolme ja Hänninen yhden.

– Kuten osasimme odottaa, niin perjantaista tuli korkean lämpotilan aiheuttamien haasteiden ansiosta todella kova päivä, ei pelkästään autoille, vaan myös kuljettajille ja renkaille. Mutta samalla tämä päivä oli yksi positiivisimmista päivistämme, mitä olemme tähän mennessä kokeneet, tallipäällikkö Tommi Mäkinen hehkuttaa tallin tiedotteessa.

Hänninen johti rallia yhden erikoiskokeen ajan, ajoi neljän erikoiskokeen ajan toisena, kunnes ulosajo päivän viimeisellä erikoiskokeella maksoi sen verran aikaa, että sijoitus putosi kuudenneksi. Lapin kolme peräkkäistä ek-pohja-aikaa tottakai myös keräsivät tallipäälliköltä kehuja.

– Juho ajoi täydellistä rallia ennen pientä virhettä viimeisellä erikoiskokeella. Esapekka ajoi kolme pohja-aikaa, mikä on aivan uskomatonta. Jari-Matti taistelee aivan kuumimmassa kärjessä. Kiitos jokaiselle heidän kovasta työstään, nyt alemme nähdä jo palkintoa sille kovalle työlle, Mäkinen sanoo.

Ott Tänak on kolmantena, Mads Östberg putosi perjantain viimeisillä erikoiskokeilla väärän rengasvalinnan takia viidenneksi, Sebastien Ogier seitsemäntenä, Andreas Mikkelsen ainoana mukana olevana Citroen-kuljettajana yhdeksäntenä ja kymmenen kärjen täydentää RC2-luokkaa johtava Eric Camilli.

Rallia johtavalle Hayden Paddonille kauden ensimmäinen puolisko on ollut täynnä vastoinkäymisiä, mutta nyt uusiseelantilaisen tilanne näyttää jo valoisammalta. Aivan ilman ongelmia ei rallin ensimmäinen pitkä ajopäivä sujunut nytkään.

– Vaikea iltapäivä, koska autossa oli pieni ongelma. Päätavoite tähän päivään oli saada hyvä lähtöpaikka huomiselle ja se tavoite täyttyi. Rakastan lauantain erikoiskokeita, ne sopivat minun ajotyylilleni ja autolle erittäin hyvin, Paddon katsoi valoisin mielin kohti seuraavaa, rallin pisintä ajopäivää.

“Ehkä me tarvitsemme vain viisi vaihdetta”

Hännisen ulosajossa huonoa toki oli se, että muuten erinomaisesti sujunut perjantai sai harmillisen lopun, mutta hyvää se, että ralli jatkuu ja punkaharjulainen on kokonaistilanteessa kuudentena, 38 sekuntia kärjestä jääneenä.

– Lähellä viimeisen erikoiskokeen maalia yksi jarrutuskohta lähellä siltaa oli liukas, menetin auton perän hallinnan, spinnasin ja osuimme keula edellä aitaan. Se rikkoi jäähdyttäjää, mutta onnistuimme korjaamaan sen ja pääsemään takaisin huoltoon. Sääli, koska sitä ennen päivä oli ollut hyvä ja mitään suurempia ongelmia ei ollut, Hänninen kommentoi.

Latvala ajoi tasaisen varmasti koko perjantain ajan ja iltapäivän lenkille tulleet kaksi toiseksi nopeinta ek-aikaa osoittavat, että vauhtia myös löytyy ja potentiaalia taistella jopa rallin voitosta. Kolmantena oleva Tänak on vain 0,3 sekuntia Latvalaa edellä, eikä sinne kärkeenkään ole kuin se 9,8 sekuntia.

– Aamulla erikoiskokeet olivat todella liukkaita ja pölyä oli paljon. Kolmannella erikoiskokeella pohjapanssari otti sen verran osumaa, että se rikkoi starttimoottorin. Sen jälkeen minun piti ottaa varovasti etten vain sammuttanut autoa, koska uudelleenkäynnistämiseen ei olisi ollut sen jälkeen mahdollisuuksia. Vika korjattiin huollossa, Latvala kertasi päiväänsä.

Iltapäivän osuudella Latvala ei enää suurempiin ongelmiin törmännyt, paitsi.

– Konepellissä oleva rallikyltti (numerotarra) irtosi ja siinä se heilui minun edessäni. Se oli erittäin häiritsevää, Latvala harmitteli.

Kärkinelikko lähtee lauantain erikoiskokeille siis alle 10 sekunnin sisässä toisistaan, joten luvassa on huikea taistelu rallin voitosta ja palkintosijoituksista.

– Olen luottavainen sen suhteen, että me tulemme olemaan siinä taistelussa täysillä mukana, Latvala uskoo.

Lappi ajoi perjantaina siis kolme nopeinta ek-aikaa ja ilman vaihdelaatikko-ongelmaa toista ralliaan WRC-kalustolla ajava Lappi olisi varmasti taistelemassa aivan siellä kuumimmassa kärjessä. Siitäkin huolimatta, että niistä kolmesta pätkäpohjasta se ensimmäinen tuli juuri vaihdelaatikko-ongelman aikaan.

– Olen yllättynyt siihen miten päivä meni, en todellakaan odottanut meidän pystyvän tekemään tuollaisia aikoja. Erityisesti aamulla, kun meillä ei ollut ollenkaan toista vaihdetta. Ehkä me tarvitsemme vain viisi vaihdetta voittaaksemme erikoiskokeen, Lappi pyöritteli “lappimaiseen” tyyliin.

Heti huoltotauon jälkeen Lappi ajoi kaksi pohja-aikaa lisää ja päivän kaksi viimeistä erikoiskoetta toivat sijoitukset viisi ja kaksi.

– Teimme säätöihin isoja muutoksia huoltotauolla ja sen jälkeen iltapäivän lenkillä minulla oli autoon paljon parempi tuntuma. Auto tuntui täydelliseltä ja juuri siksi pystyimme tekemään tuollaisia aikoja, Lappi taustoitti.

Lauantain ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy kello 8.45 Suomen aikaa.

Yleiskilpailun tilanne 9/19 ek:n jälkeen

1) Hayden Paddon (Hyundai) 1.31.02,6
2) Thierry Neuville (Hyundai) + 8,2
3) Ott Tänak (Ford) + 9,5
4) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 9,8
5) Mads Östberg (Ford) + 14,7
6) Juho Hänninen (Toyota) + 38,0
7) Sebastien Ogier (Ford) + 41,0
8) Esapekka Lappi (Toyota) + 1.05,3
9) Andreas Mikkelsen (Citroen) + 1.57,9
10) Eric Camilli (Ford) + 4.08,0

Paddonin keskinopeus: 84,0 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Lappi 3, Sordo 3, Hänninen 1, Meeke 1, Neuville 1

Italian MM-rallin aikataulu

Torstai 8.6.

EK 01 – Ittiri Arena Show (2,00 km) pohja-aika: Neuville

Perjantai 9.6.

EK 02 – Terranova 1 (14,54 km) pohja-aika: Meeke
EK 03 – Monte Olia 1 (19,05 km) pohja-aika: Hänninen
EK 04 – Tula 1 (15,00 km) pohja-aika: Sordo
EK 05 – Tergu – Osilo 1 (14,14 km) pohja-aika: Lappi
EK 06 – Terranova 2 (14,54 km) pohja-aika: Lappi
EK 07 – Monte Olia 2 (19,05 km) pohja-aika: Lappi
EK 08 – Tula 2 (15,00 km) pohja-aika: Sordo
EK 09 – Tergu – Osilo 2 (14,14 km) pohja-aika: Sordo

Ek:t 01-09 yhteensä: 127,46 km

Lauantai 10.6.

EK 10 – Coiluna – Loelle 1 (14,95 km) klo 8.45
EK 11 – Monti di Ala 1 (28,52 km) klo 9.41
EK 12 – Monte Lerno 1 (28,11 km) klo 10.20
EK 13 – Coiluna – Loelle 2 (14,95 km) klo 16.08
EK 14 – Monti di Ala 2 (28,52 km) klo 17.04
EK 15 – Monte Lerno 2 (28,11 km) klo 17.53

Ek:t 10-15 yhteensä: 143,16 km

Sunnuntai 11.6.

EK 16 – Cala Flumini 1 (14,06 km) klo 9.33
EK 17 – Sassari – Argentiera 1 (6,96 km) klo 10.08
EK 18 – Cala Flumini 2 (14,06 km) klo 11.54
EK 19 – Sassari – Argentiera 2 (6,96 km) klo 13.18 Power Stage

Ek:t 16-19 yhteensä: 42,04 km

Ek-kilometrejä yhteensä: 312,66 km
Kilpailun kokonaispituus: 1496,37 km

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit