MOTORSPORT

Toyotan haastajaohjelman japanilaisduo Portugalin soralla viikonloppuna

Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelmaan kuuluvat Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai eivät osallistu tänä viikonloppuna Argentiinassa ajettavaan rallin MM-sarjan kauden viidenteen osakilpailuun. Sen sijaan japanilaisduo nähdään mukana Portugalin rallisarjan kauden kolmannessa osakilpailussa.

Takamoto Katsuta yhdessä kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa, sekä Hiroki Arai ja kartturi Glenn MacNeall kilpailevat kaksipäiväisessä Rali de Mortagua -rallissa tuttuun tapaan Tommi Mäkinen Racingin Ford Fiesta R5 -autoilla. Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelman japanilaisduo hakee Portugalin rallisarjan osakilpailusta ennen kaikkea tuntumaa toukokuussa Portugalissa ajettavaa MM-rallia varten.

Edellisen kerran Katsuta ja Arai nähtiin kilpailemassa Korsikan MM-rallissa pari viikkoa sitten. Kyseessä oli molemmille uran ensimmäinen kilpailukokemus tässä legendaarisessa asfalttirallissa. Sekä Katsuta, että Arai ajoivat kertaalleen ulos, mutta Ralli 2 -säännön turvin he pääsivät jatkamaan ja selviytyvät maaliin asti. Katsutan sijoitus WRC2-luokassa oli kahdeksas ja Arain yhdeksäs.

– Osasimme odottaa tästä rallista erittäin vaikeaa ja sellainen siitä myös tuli. Positiivista oli se, että Ralli 2 -säännön kautta molemmat kuljettajat pääsivät ajamaan maaliin ja saivat sitä kautta kerättyä arvokasta kokemusta. Siitä kokemuksesta tulee olemaan apua tulevaisuudessa etenkin siinä vaiheessa, kun ollaan seuraavan kerran asfaltilla, haastajaohjelman valmentaja Jouni Ampuja korostaa tiedotteessa.

Kaksikosta Katsutan kausi on tulosten valossa ollut tähän mennessä selkeästi parempi. Tammikuussa ajetusta Rovaniemen SM-rallista tuli kolmas sija ja helmikuussa Katsuta järjesti jättiyllätyksen voittamalla WRC2-luokan Ruotsin MM-rallissa. Italian rallisarjan kauden avausosakilpailu asfaltilla toi Katsutalle neljännen sijan.

Rali de Mortagua käynnistyy perjantai-iltana ja päättyy lauantaina. Rallissa ajetaan ek-kilometrejä yhteensä reilut 110. Portugalin rallisarjan tämän hetken pisteykkönen ja maaliskuussa Portugalin EM-rallin yleiskilpailussa toiseksi sijoittunut Ricardo Moura ei ole mukana.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com