Toyotan juniorit asvalttirallissa Ranskassa – Rengasrikko vei Katsutalta saumat voittoon

24.4.2017 / 11:46
Takamoto Katsuta sisuuntui rengasrikostaan niin, että ajoi malliksi viidet luokkapohjat Marko Salmisen kartturoimana. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Toyotan junioriohjelman (Toyota Gazoo Racing Rally Challenge) Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai ajoivat viikonloppuna asvalttirallia Ranskassa. Katsuta olisi jopa taistellut luokkavoitosta Lyon-Charbonnieres –asvalttirallissa, mutta rengasrikko vei voittosaumat.

Katsuta ja Arai ajoivat Tommi Mäkinen Racingin ilmoittamilla Ford Fiesta R2T –autoilla. Katsuta menetti rengasrikossa puolitoista minuuttia, ja oli lopulta luokan kuudes hävittyään voiton 1.26 minuutilla. Katsuta ja kartanlukija Marko Salminen kirjasivat 13:n erikoiskokeen kilpailussa viidet luokkapohjat.

– Sääli että rengasrikko maksoi meille aikaa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvin positiivinen tulos. Ehdottomasti paras asvalttirallini. Rengasrikko oli outo. Emme osuneet mihinkään. Jossain oli varmaan kivi joka sen aiheutti. Olimme erittäin nopeita muilla erikoiskokeilla ja olisimme taistelleet voitosta, mutta se ei ole kuitenkaan ykkösprioriteetti. Tärkeintä on oppia ja saada kokemusta, Katsuta sanoi.

Hiroki Arai oli kilpailun kahdeksas. Ajo oli tasaista, mutta sekaan mahtui pieniä ongelmia nuottien sekä iskunvaimentimen kanssa.

Junioriohjelman valmentaja Jouni Ampuja oli tyytyväinen kummankin autokunnan toimintaan.

– Erittäin varma suoritus molemmilta, ja olemme pääsemässä lähemmäs voittotavoitettamme. Haasteet kuskeillemme ovat isoja, sillä näissä kansallisissa ralleissa on kova kilpailu ja valtavasti tiet tuntevia kuljettajia. Takamoton rengasrikko oli huonoa tuuria. Hän kuitenkin toipui tilanteesta hyvin. Hirokilla oli pientä säätöä nuottien kanssa, joten hän ei kyennyt ajamaan niin kovaa kuin lahjat riittäisivät, Ampuja sanoo Toyota-tallin tiedotteessa.

Katsuta ja Arai ajoivat samassa R2-luokassa, jossa myös Peugeot 208 Cupin Aki Sahila ja Taisko Lario ajoivat. Sahila oli luokan 10. ja Lario 11.

Seuraavan kerran Katsuta ja Arai kilpailevat Portugalin MM-rallissa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit