Toyotan testikuljettaja vai kilpakuskin paikka muualta? Hännisen tilanne puhuttaa – “Enemmän se on kiinni Juhosta”

28.10.2017 / 18:11
Juho Hänninen ei ole yltänyt Walesissa kärjen vauhtiin (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kuljettajien MM-sarjassa seitsemäntenä oleva Juho Hänninen lähti nyt käynnissä olevaan Walesin MM-ralliin tiedostaen sen tilanteen, että kilpakuljettajan tehtävät eivät tule Toyotalla jatkumaan enää tämän kilpailun jälkeen. Hännisen tilanne on luonnollisesti herättänyt runsaasti keskustelua ja spekulointi punkaharjulaisen tulevaisuudesta on ollut varsin vilkasta.

Lokakuun alussa ajetun Espanjan osakilpailun jälkeen Toyota Gazoo Racing tiedotti, että M-Sportilla loistavaa työtä tällä kaudella tehnyt Ott Tänak siirtyy Toyotalle ensi kaudeksi. Toyotan nykykuljettajista tallissa jatkavat Jari-Matti Latvala, sekä Esapekka Lappi, mutta Juho Hännisen sopimusta ei siis kilpakuljettajan roolissa uusittu. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen myönsi UrheiluUutiset.comille, että tämän osa-alueen valmiiksi saaminen helpottaa tallin toimintaa loppukauden osalta.

– Onhan se tietysti siinä mielessä helpottava tilanne, että ei tarvitse sitä enää miettiä ja kaikille koko ajan vastailla, kun kysellään, että kuka ajaa ja millä ajaa. Nyt me pystytään paremmin keskittymään olennaiseen ja tekemään töitä. Hyvä, että se asia on nyt kunnossa, Mäkinen iloitsee.

Se, että juuri Tänak Toyotalle päätyi, ei ollut suinkaan sattumaa ja pelkästään siitä kiinni, että Tänak juuri tällä kaudella on noussut hurjaan iskuun.

– Periaatteellahan me oltiin sovittu tästä jo viime vuonna, Mäkinen paljastaa.

– Ottin olisin halunnut ajamaan jo tälle vuodelle. Sovittiin sitten, että katsotaan jos viedään asiaa eteenpäin, niin kun sitten tehtiinkin. Käytännössä vaikka meillä oli joitain asioita vähän kesken, niin tottakai meidän piti käydä kaikki huolella läpi, että kaikki menee juuri niin kuin pitääkin, Mäkinen viittaa Tänakin voimassa olevaan sopimukseen M-Sportin kanssa.

Etenkin sosiaalisessa mediassa Toyotan ensi kauden kuljettajakokoonpano on jo ehditty nimeämään “MM-sarjan dream teamiksi”.

– Olen sitä mieltä, että meillä on todella kova porukka, Mäkinen kuittaa lyhyesti ja ytimekkäästi.

 

 

“Ei olla neljän auton vaihtoehdosta vielä puhuttu”

Hännisen alkukausi meni enemmän ja vähemmän penkin alle, mutta viime aikoina sijoitukset ovat olleet erinomaisia. Suomen MM-rallista tuli uran ensimmäinen palkintosijoitus MM-tasolla (kolmas) ja Saksan, sekä Espanjan asfaltilla Hänninen ajoi neljänneksi. Mäkisen mukaan Hännisen tilanteessa on menty juuri niin kuin alunperin sovittiin, eikä näiden kolmen hyvin sujuneen kilpailun tulokset sovittuihin asioihin enää vaikuttaneet.

– Mentiin Juhon kanssa niin kuin se oli alunperin sovittukin. Juho ajoi kovan testiohjelman viime vuonna, kun autoa rakennettiin. Sitten sovittiin, kun meillä oli oppivuosi nyt, että Juho ajaa (kilpaa) ja analysoidaan, viedään autoa eteenpäin ja saadaan kaikki hyöty testiohjelmasta, sekä pätkien ajamisesta. Että oltaisiin vahvempia kaudelle 2018. Ja näin tehtiin, Mäkinen sanoo.

Yhtenä vaihtoehtona on myös spekuloitu sitä, että jos Toyota siirtyisi kilpailemaan neljän auton voimin ensi kaudella, ei välttämättä heti Monte Carlosta lähtien, mutta myöhemmin kauden aikana, niin tämä neljäs kuljettaja olisi juuri Hänninen, joka samalla toimisi tallin testikuljettajana. Tätä vaihtoehtoa Mäkinen ei täysin tyrmää.

– Me ei olla neljän auton vaihtoehdosta vielä tässä kohtaa puhuttu, mutta testiohjelmasta on puhuttu. Kunhan tämä Wales nyt ajetaan, niin sitten katsotaan mitä tehdään. Enemmän se on kiinni Juhosta. Jos Juho on sitä mieltä, että haluaa jatkaa ja ajaa, niin silloin se tulee realistiseksi, Mäkinen korostaa.

Hänninen itse suhtautuu tilanteeseen ainakin ulkoisesta olemuksesta päätellen varsin rennosti. 36-vuotias Hänninen myöntää, että testikuljettajan rooli on yksi vaihtoehdoista ensi kaudelle.

– Se on varmasti yksi vaihtoehto. Täytyy vähän miettiä ja jutella muiden kuskien kanssa. Kolme kuskia kun on kuitenkin tiimissä, niin mikä sitten on se tarve. Tykkään testaamisesta ja tykkään sitä autoa kehittää. Tehdä tiimin kanssa töitä ja miettiä millä saada auto paremmaksi. Porukka kaikin puolin on kuitenkin minulle tuttua ja heistä on tullut hyviä kavereita. Tavallaan heidän auttaminen ja se, että edelleen haluaa, että tiimi menestyy vaikkei itse enää olekaan kisakuskina. Tässä on kuitenkin niin pitkään ollut mukana. Jos heitä pystyy auttamaan jollain tavalla, testaamalla autoa ja heillä on siihen kiinnostusta, niin tottakai sitä vaihtoehtoa mietitään, Hänninen myöntää.

 

Hyundai Wales 2017

 

“Ford on ainoa, mutta sinne on menijöitä tosi paljon”

Hännisen vahvat suoritukset loppukauden kisoissa ja hyvän testikuljettajan maine ovat asioita, joilla kelpaisi etsiä työtä muualtakin. Tilanne rallin MM-sarjassa tosin on vain tällä hetkellä se, että vapaita paikkoja ei juurikaan ole ja monet muistavat mm. vuoden takaisen tilanteen, kun osakilpailuvoittaja Andreas Mikkelsen joutui odottamaan peräti puolen vuoden ajan, ennen kuin teki paluun WRC-tehdaskaluston rattiin. Markkinoilla on paljon hyviä kuljettajia ja vastapainoksi vapaita tallipaikkoja on vähän. Tässä yhtälössä hyvät kuljettajat häviävät aina.

– Onhan se ihan selvää, että eihän siellä oikein paikkoja ole ja tilanne on siinä mielessä huono. Ford on ainoa, mutta sinne on menijöitä tosi paljon. Tässä on nyt sen verran kulunut jo aikaa (Toyotan) päätöksestä ja siitä, kun se tieto tuli, että on jo saanut vähän sulatella asiaa. Jos ajohommat loppuu, niin ei se elämä siihen lopu, Hänninen muistuttaa.

Hännisen mukaan viime aikaiset hyvät tulokset ovat kuitenkin jotain sellaista, että jos “eläke” ajohommien osalta kutsuu, niin ainakin ne ajohommat voi jättää taakseen hyvin mielin. Ynnämuut sijoilla ajavana “kehäraakkina” ei tarvitse näyttämöltä tässä kohtaa poistua.

– Tottakai se lämmittää mieltä. Onhan se mukavampi, jos ajohommat tähän loppuu, että on mennyt kisat hyvin, kuin että ne olisi mennyt perseelleen. Espanjassa erityisesti oli mukava nähdä, että silloin lauantaina pystyi ajamaan kärkiaikoja ja myös sunnuntaina. Se oli minulle itselleni todella hyvä asia, Hänninen kuvailee.

Kun Walesin MM-rallia on nyt ajettu 13 erikoiskoetta, on Hänninen yleiskilpailussa sijalla 10. Vaikka Hännisen sijoitus Toyota-kolmikosta on heikoin, on punkaharjulainen kuitenkin vastannut tallin parhaasta yksittäisestä sijoituksesta ajetuilla erikoiskokeilla. Hänninen ajoi rallin 11. erikoiskokeella Dyfissä toiseksi nopeimman ajan häviten rallia käytännössä koko viikonlopun ajan dominoineelle Elfyn Evansille vain 1,8 sekuntia.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit