MOTORSPORT

Toyotan valmennusohjelma kolmella autolla Ruotsiin – Jarkko Nikara R5:n rattiin

Toyota Gazoo Racingin rallitallin valmennusohjelma lähtee helmikuiseen Ruotsin MM-ralliin kolmen kuljettajan voimin, kun Takamoto Katsutan ja Hiroki Arain lisäksi Tommi Mäkinen Racingin kalustolla länsinaapurimme lumilla kilpailee myös Jarkko Nikara.

Viime kaudella rallin SM-sarjassa SM1-luokassa kolmanneksi ajanut Jarkko Nikara, 31, on ilmoitettu Toyota Gazoo Racingin valmennusohjelman puitteissa helmikuussa ajettavaan Ruotsin MM-ralliin. Viime kaudella Nikaralle nuotteja lukenut japanilaiskartanlukija Sayaka Adachi jatkaa mukana koulutusohjelmassa ja toimii Nikaran kartturina myös tänä vuonna. Rallin SM-sarjan avaavaan Arctic Lapland Ralliin kaksikko osallistuu viime vuotiseen tyyliin Subarulla.

Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racingin valmennusohjelman kalusto tulee siis Tommi Mäkinen Racingin kautta ja Nikaran tallikavereina niin Rovaniemen SM-rallissa, kuin Ruotsin MM-rallissakin ovat koulutusohjelman kuljettajina jatkavat japanilaiset Takamoto Katsuta, sekä Hiroki Arai. Katsutalle nuotteja lukee Marko Salminen, kun taas Arain kartanlukija on Glenn MacNeall.

Rovaniemellä Katsuta ja Arai ajavat Ford Fiesta R5 -autolla Nikaran siis kilpaillessa Subarulla, mutta Ruotsissa koko triolla on allaan Fordin R5-auto. Nikara on kilpaillut urallaan aiemmin R5-autolla vain kerran, Suomen MM-rallissa kesällä 2015. Silloin taival päättyi keskeytykseen neljä erikoiskoetta ennen maalia WRC2-luokan neljänneltä sijalta. Nikaralle tuossa kilpailussa nuotteja luki Toyota Gazoo Racingin nykyinen urheilujohtaja Kaj Lindström.

Nikaralle Ruotsin MM-ralli on uran 18. MM-startti ja toinen Ruotsissa. Vuonna 2013 Nikara nähtiin mukana Ruotsin MM-rallissa Minin ratissa, mutta ulosajo kolmannella erikoiskokeella pilasi yhdeksännellä sijalla olleen saarijärveläisen kilpailun. Hagforsin yleisöerikoiskokeella Nikara oli kolmanneksi nopein ja rallin päätöspäivänä Nikara ajoi kahdelle erikoiskokeelle seitsemänneksi nopeimman ajan.

Suomalaiskuljettajista Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokassa mukana nähdään myös Hyundailla oman kilpailukautensa avaava Jari Huttunen yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa. Skoda Motorsport on ilmoittanut Ruotsin MM-ralliin mukaan luokan hallitsevan maailmanmestarin Pontus Tidemandin, sekä norjalaisen Ole Christian Veibyn.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 15.-18. helmikuuta. MM-sarja käynnistyy sitä ennen Monte Carlon osakilpailulla tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös! Toyotan valmennusohjelma jatkuu myös ensi vuonna – Arailla ja Katsutalla kymmenen rallin kausi (29.11.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com