Trogen avaa rallicrosskautensa Honkajoella RX Academyssä: “Tavoitteena ehjä kilpailu”

13.6.2017 / 17:58
Sami-Matti Trogen ajaa RX Academyssä kolme kilpailua, SMP F4 NEZ -sarjan sekä F4 Espanjan sarjan.

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogenin rallicrosskausi käynnistyy lauantaina Honkajoella. Trogen hyppää etuvetoisen RX Academyn Renault Clion rattiin, ja lähtee haastamaan niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin kanssakilpailijat.

– Ajan vielä tällä viikolla Cliolla testin Jurvassa ja aikaisemmin ajoin testin Hyvinkäällä. Näillä kokemuksilla pitää pärjätä, Trogen sanoo.

15-vuotias lohjalainen siirtyi tälle kaudelle Formula 4 -auton rattiin, mutta ajaa kuitenkin myös rallicrossia kolme kilpailua RX Academyn parissa.

RX Academyn tarkoituksena on vauhdittaa nuorten ja lahjakkaiden rallicrosskuljettajien tietä kohti maailmanhuippua. Kilpailut ajetaan osana Rallicross SM -sarjaa.

RX Academyn avulla nuorille rallicross-kuljettajille tarjotaan ammattimainen kilpailuympäristö.  Vuoden 2017 RX Academy  sarjan voittajaa odottaa täysin rahoitettu paikka kauden 2018 rallicrossin EM-sarjassa Super1600 -luokan Renault Twingolla  tai vaihtoehtoisesti avustus RX2-sarjassa ajamiseen.

Sami-Matin kohdalla palkinnon saaminen jää lähes mahdottomaksi, koska kauden aikana lasketaan pisteet kaikista viidestä osakilpailusta.

– Vaikka voittaisin kaikki kolme osakilpailua niin pisteet tuskin riittävät sarjan voittoon, mutta en anna sen haitata, lähden kisoihin silti erittäin mielelläni ja on tosi kiva välillä päästä ajamaan välillä rallicrossia.

Viime kaudella Viron rallicross-sarjan junior1600 -luokan mestari ja ensimmäisen Rallycross Challenge Europe -sarjan kilpailunsa voittanut Trogen on tänä vuonna ajanut Formula 4 – autolla rajun testimäärän, yli viisituhatta kilometriä ja takana on nyt kolme kilpailuviikonloppua. Rallicrossiin keskittyminen on nyt jäänyt vähemmälle ja se on aivan luonnollista kovan testikevään jälkeen.

– Odotan Honkajoen kilpailua mielenkiinnolla. Saa nähdä pystynkö mukautumaan crossiautoon ja rataan nopeasti. Tavoitteena minulla on ehjä kilpailu ja olisihan se hienoa jos pääsen podiumille.

Heti Honkajoen osakilpailun jälkeen Trogen lähtee kohti Espanjaa Motorlandin rataa, jossa ajetaan Formula 4 Espanjan sarjan ensimmäinen osakilpailu juhannuksena.

– Joo kyllä kiirettä riittää, mutta kyllä tämä on kivaa silti. Ainakin saa ajaa paljon ja sen on tämän homman paras puoli, Trogen sanoo.

Lähde: Sami-Matti Trogenin tiedote


Facebook kommentit