MOTORSPORT

Trogen uudella autolla Kanadaan – “Nostaa odotuksia, tavoitteena finaalipaikka”

Kesäinen Suomi on esitellyt parhaita puoliaan ja koko maa on hehkunut helteessä. Silti syksy on vääjäämättä tulossa ja katseet käännettävä kauden viimeisiin kilpailuihin. Sami-Matti Trogenilla on jäljellä vielä kuusi osakilpailua rallicrossia, kolme RX Academyssä ja kolme RX2-luokassa.

Sami-Matti Trogen hyppää nelivetoisen, putkirunkoisen crossiohjuksen rattiin seuraavan kerran tänä viikonloppuna Kanadassa. Rallicrossin MM-sarjan mukana kiertävä RX2-luokka on ollut opettava kokemus, autossa ilmenneet  haasteet on kuitenkin tehty voitettaviksi ja nuorukainen on jälleen täynnä virtaa lähtiessään kisamatkalle.

– Pidin lyhyen tauon myös ajamisesta, olin perheen kanssa lomailemassa mökillä ja sain jopa muutaman hauen, kun pääsin kalastelemaan. Kanadan kisaan valmistautuminen on toki jo aloitettu, ajotuntumaa olen pitänyt yllä pari kertaa Kouvolassa, jossa ajokkina on ollut viime kausina rallicrossin SM-sarjasta tutuksi tullut “Lakuauto”. On muuten mahtava laite ajaa, vähän tulee kipinää tuollaiseen, Trogen lataa hymyillen.

Kanada on Trogenin neljäs RX2-luokan osakilpailu ja nyt haetaan ensimmäistä ehjää kokonaisuutta. Aiemmissa kilpailuissa on ollut hyviä hetkiä, vauhti on riittänyt erävoittoihin, mutta kisasta toiseen jonkinasteinen epäonni on riivannut lohjalaista. Tavoite Kanadaa varten on nyt asetettu, eikä Trogen tyydy kuin finaalipaikkaan.

– Lähden kyllä tosi hyvillä fiiliksillä matkaan. Tämä on minun ensimmäinen Euroopan ulkopuolella ajettava kisa, eli rata on uusi. Olen siitä vähän videoita katsellut, mutta paikan päällä sitten nähdään millainen se on. Kisoissa on välillä ollut hetkiä jolloin ajamisen ja kilpailemisen nautinto on ollut koetuksella, mutta siihen on nyt saatu hyvä lääke. Ajan kisan uudella autolla, joten se nostaa odotuksia ja tavoitteeksi on tietenkin asetettu finaalipaikka, Trogen päätti.

Teksti: Sami-Matti Trogenin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com