Trogenista E-urheilun maailmanmestari – “Sarjassa kilpailee isoja nimiä”

30.11.2019 / 21:49
Sami-Matti Trogen on autourheilun monilahjakkuus (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilun todellinen monilahjakkuus, lohjalainen Sami-Matti Trogen, on elektronisen urheilun ja iRacingin rallicrossin uusi maailmanmestari.

Sami-Matti Trogen, 17, lähti iRacingin rallicrossin MM-sarjan yhdeksänteen ja samalla kauden viimeiseen osakilpailuun lauantaina sarjan selkeänä pistejohtajana. Kun kauden viimeinen osakilpailu toi Trogenille toisen sijan, kruunattiin ensimmäistä kauttaan MM-sarjassa kilpaillut lohjalainen maailmanmestariksi. Trogen osallistui MM-sarjaan villillä kortilla.

– Tämä on upeaa! Viimeiset viikot ovat olleet rankkoja, koska olen kisannut rallicrossissa sekä oikeassa maailmassa, että virtuaalisesti. Siitä huolimatta menestystä on tullut molemmissa ja on mahtavaa voittaa iRacing rallicrossin maailmanmestaruus. Kauden alussa huomasin, että vauhtini on hyvää, mutta sarjassa kilpailee isoja nimiä, joten tiesin, että siitä tulee vaikeaa, Trogen kommentoi tiedotteessaan.

Trogen kilpaili MM-sarjassa suomalaisen Set Promotion -tiimin tänä vuonna perustamassa Set Esport -tiimissä, kalustonaan nelivetoinen Subaru WRX STI Supercar -auto. Autourheilun todellinen monilahjakkuus avasi kauden voitolla, eikä sen jälkeen enää sarjan johtopaikastaan luopunut missään vaiheessa kautta. Suvereeni esitys siis Trogenilta.

– Sarjan kuljettajat ajavat testiä todella paljon, mutta itselläni ei ehkä ole ollut niin paljoa aikaa harjoitella ja tämä tekee minulle mestaruuden entistäkin maukkaammaksi. Tiimin muiden kuljettajien kanssa olemme yhdessä tehneet kovasti töitä Subaru WRX STI -auton säätöjen kanssa ja olemme kehittyneet huikeasti lyhyessä ajassa maailman huipulle, Trogen kuvailee.

Pinomäen veljesten, Jussin ja Kallen, Set Promotionin Set Esport -tiimissä iRacingin rallicrossin MM-sarjaa Trogenin lisäksi tänä vuonna ajoivat Joni Heikkinen, sekä Tommi Hallman, jotka siellä oikean maailman puolella kilpailivat tänä vuonna Set Promotionin vetämässä rallicrossin RX Academy -sarjassa. Trogenin viime vuonna voittamassa RX Academy -sarjassa Hallman sijoittui tänä vuonna loppupisteissä toiseksi ja Heikkinen kuudenneksi.

– Tämä vuosi on ollut meille mahtava eri sarjoissa ja olen iloinen, että ensimmäisenä kautenamme E-urheilun parissa olemme päässeet näyttämään vahvoja ja tasaisia suorituksia jonka kruunasi se, että Sami-Matti on voittanut nyt maailmanmestaruuden, Jussi Pinomäki hehkuttaa.

Trogen puolestaan kilpaili tänä vuonna “oikeassa maailmassa” rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-sarjassa Set Promotion -tiimin väreissä sijoittuen loppupisteissä viidenneksi. Trogenin kausi RX2-sarjassa päättyi kahteen peräkkäiseen palkintosijoitukseen.

– On ollut todella mielenkiintoista seurata kuinka kolme kuskiamme ovat päässeet ajamaan sekä oikeassa maailmassa, että virtuaalisesti, se on ollut todella ainutlaatuista. Kuitenkin olemme vasta alussa ja haluamme jatkaa rallicrossin parissa myös tulevaisuudessa. Käytämme tämän vuoden kokemuksia E-urheilussa apuna siinä miten voimme kehittyä ja miten voimme tehdä asiat vieläkin ammattimaisemmin, jotta voimme olla kilpailukykyisempiä jatkossa, Pinomäki päätti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit