MOTORSPORT

Tukiainen viihtyi Rovaniemen sprinttiradalla – “Katsotaan voidaanko jatkaa SM-sarjaa kesällä”

Keuruulainen pitkän linjan autourheilija Tomi Tukiainen voitti lauantaina Rovaniemellä ajetun rallisprintin SM-sarjan kauden toisen osakilpailun.

R5-luokan Skoda Fabialla ajavan Tomi Tukiaisen voittoaika Arctic Lapland Rallista tutulla Mäntyvaaran radalla oli 2.47,15. Voittoaika syntyi avauskierroksella. Tukiainen kukisti yleiskilpailussa toiseksi tulleen hallitsevan Suomen mestarin, tuusulalaisen Tomi Hallian 1,97 sekunnilla. Kolmanneksi ajoi kuopiolainen Toni Pehkonen jääden Tukiaisesta 5,09 sekuntia. Hallia ja Pehkonen kilpailevat nelivetoisilla Mitsubishi Lancereilla.

– Hyvin meni nämä ”kuninkuusravit”. Katsotaan voidaanko jatkaa SM-sarjaa kesällä. Juttelen Printsportin Eero Räikkösen kanssa ja selvitän, voisiko Skodaan saada asvalttialustaa, Tukiainen pohti kilpailun jälkeen.

Rallisprintissä SM-pisteet jaetaan luokkatulosten perusteella. Tukiainen voitti Rovaniemellä ralliautoluokan ja Hallia rallisprinttiin suunniteltujen isojen nelivetoisten luokan. Rallisprintin SM-sarjassa kilpailija voi yhdestä itse valitsemastaan kilpailusta saada 1,5-kertaiset pisteet. Varkautelainen Janne Eronen oli Skoda Fabia R5 -autollaan yleiskilpailun neljäs ja luokassaan toinen. Rovaniemellä Eronen kilpaili 1,5 -kertaisista pisteistä. Kahden SM-osakilpailun jälkeen hän johtaa nelivetoisten SM-sarjaa 22,5 pisteellä, perässä vaanivat Tomit Hallia ja Tukiainen. Kummallakin on 22 pistettä.

Kaksivetoisissa nopein oli laihialainen Mika Lemmetti. Kaksivetoisten hallitseva Suomen mestari kiersi Mäntyvaaran radan takavetoisella Toyota Starletillaan aikaan 2.55,64. Lemmetin voittoaika syntyi avauskierroksella. Hänen voittovauhtiaan ei hidastanut avauskierroksella edes osuminen kaiteeseen.

– Älytön pito oli, pystyin ajamaan kovalla yrityksellä. Paikoin ajo sujui hyvin, mutta pääkatsomon edessä kävin kaiteessa. Siinä meni aikaa jonkin verran. Onneksi auto ei vaurioitunut. Toisella ajokierroksella ajan parantaminen oli mahdotonta, sillä radan pinta urautui. Ajoin kyllä kovaa mielestäni toisella kierroksella, mutta urautumisen takia radalla ei ollut pitoa. Kierroksella olin liikaa sivuluisussa ja siitähän ei kello tykkää. Mutta luonnollisesti voitto lämmittää mieltä, Lemmetti iloitsi.

Toiseksi ajoi Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoijen Jari-Matti Tiilikka kiertäen etuvetoisella Honda Civic Type R -autollaan radan aikaan 2.59,29. Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä ajoi kolmanneksi. Takavetoisella Toyota Starletilla ajavan Mäkelän aika oli 2.59,62.

Kahden osakilpailun jälkeen SM-sarjaa johtaa Tiilikka ja Lemmetti tasapistein. Kummallakin on 27,5 pistettä. Kolmantena on Kankaanpään Paavo-Petteri Männistö 24,5 pisteellä.

Junioreissa nopein oli R5-luokan Skoda Fabialla ajava Ville Hanhisuanto. Hänelle Rovaniemen osakilpailu oli kotikilpailu. Hanhisuannon voittoaika 2.55,61 syntyi toisella kierroksella.

– Ensimmäisellä lenkillä hölmöilin. Ajoin liian tiukasti kaarteeseen ja pyörähdin. Keula haukkasi lunta. Putsarissa oli niin paljon lunta, että kierros oli pakko keskeyttää. Toisella kierroksella ajoin todella varmasti, onneksi vauhti riitti voittoon.

Toiseksi junioreissa ajoi marttilalainen Erkka Korpiaho, hän jäi Hanhisuannolle 5,18 sekuntia. Junioreiden kolmas oli oululainen Markku Piira, eroa kertyi 6,88 sekuntia Hanhisuantoon nähden. Korpiaho ja Piira kilpailevat nelivetoisilla Mitsubishi Lancereilla. Junioreiden SM-sarjaa johtaa kahden osakilpailun jälkeen Tervakosken Urheiluautoilijoiden Joona Uotila, pisteitä hänellä on 26. Hanhisuanto on toisena 25 pisteellä. Timi Niimi, Mirko Kykkönen, Tomi Vihavainen ja Korpiaho seuraavat 22 pisteellä.

V1600-luokan kolme parasta olivat Jere Pensas, Sami Juusonen ja Jeremias Salomäki. Senioreiden kolme parasta olivat Jari Pehkonen, Timo Malava ja Jukka Olkoniemi. Naisten kolme parasta olivat Kirsi Sjölund, Liisa Sutinen ja Meiju Viitanen. Nuorten luokan kolme parasta olivat Oskari Heikkinen, Petteri Jäppinen ja Patrik Goman.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu toukokuussa. Sunnuntaina 6. toukokuuta kilpaillaan Vihdin Nummelassa asvalttiradalla. Nummelassa ei ole kilpailtu rallisprintin SM-sarjan merkeissä 1980-luvun jälkeen.

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com