Tulos pettymys, mutta Mäkinen löysi Turun kisasta positiivistakin

24.8.2016 / 07:31
Niko Mäkinen ajoi Turussa SM3-luokan sijalle yhdeksän (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Turussa viime viikonloppuna ajettu rallin SM-osakilpailu ei tuonut Niko Mäkiselle ja kartturi Tuukka Shemeikalle haluttua tulosta.

Niko Mäkinen ja Tuukka Shemeikka ajoivat Turun SM-rallissa SM3-luokassa yhdeksänneksi.

– Kisaan lähdettiin hyvällä fiiliksellä vaikkakin vähäisillä treenikilsoilla, mutta perjantain aikana saatiin tehtyä hyvät nuotit ja itse kisaan startattiin tosi hyvillä mielin, kertoo Mäkinen.

Perjantaina ajettiin kolme erikoiskoetta, viimeinen jo iltahämärässä ja lauantaina oli vuorossa loput kuusi pätkää.

– Ykkönen tuli mielestäni ihan hyvin, vaikka vähän arkailemista olikin havaittavissa. Kakkosella ja kolmosella homma tökkikin sitten niin kuljettajan, kun kartturin osalta, eikä oikein saatu hyvää rytmiä kuin ajoittain päälle. Lisämausteena vielä kolmosella ollut pimeys, mikä oli taas pitkästä aikaa melko vaikeaa. Mitään suurempia kämmejä ei tapahtunut, vaikka eroa kärkeen tulikin aika paljon. Yötauolle päästiin reippain mielin ja päätettiin että lauantaina vedetään rennosti omaa ajoa.

Lauantaina oli ajettavana vielä yli kuusikymmentä erikoiskoekilometriä. Rallin pisin taival oli säästetty viimeiseksi, sillä oli pituutta kuusitoista kilometriä. Mäkinen lähti päivään virkeänä, eikä rattia puristellen.

– Ajoittain saatiin hyvin synkkaava rytmi molemmin puolin päälle ja homma luisti, mutta silti jotain oli vähän kateissa eikä päästy toivottuun vauhtiin. Luultavasti siinä osasyynä oli luottamus nuottiin, ehkä testikisan kaato vähän kolkutteli mielessä.

Vaikka autokunta ei kärkivauhtiin yltänyt, Mäkinen kaivoi kilpailusta myös positiivisia puolia esiin.

– Paljon onnistumisia asioissa mitkä ovat aiemmin tökkineet, mutta toisaalta taas paljon jäi parannettavaakin. Nyt täytyy keskittyä ajotreeniin nuotista entistä kovemmin, se on jäänyt liian vähäiselle huomiolle sillä armeija vei luonnollisesti oman aikansa. Mutta ei laiteta syytä sen niskaan, vaan lähdetään tekemään työtä jotta mennään kovempaa, vaikeudet on tehty voitettaviksi, Mäkinen päättää.

Mäkinen sai Turun osakilpailusta viisi pistettä ja on nyt sarjassa sijalla seitsemän. Kauden päätöskilpailu ajetaan Tampereella syyskuussa.

SM3-luokan pistetilanne 5/6 osakilpailua

1) Juuso Nordgren 79
2) Anssi Rytkönen 75,5
3) Jukka Korhonen 73

———-

7) Niko Mäkinen 38

Lähde: Niko Mäkisen tiedote


Facebook kommentit