MOTORSPORT

Tuomas Pöntinen tuplavoittajaksi Pärnussa

Vakioautojen V1600-luokan SM-ratasarja jatkui perjantaina Mad-Croc Racingin kuljettajien tahdittamana Auto24ringillä Viron Pärnussa. Sarjan johdossa ajava Tuomas Pöntinen, 15, toi päivän molemmissa SM-lähdöissä Mininsä ruutulipulle ykkösenä.

Pöntisen tiimikaveri Emma Mäkinen, 18, kärsi vaihteistomurheista ja sijoittui päivän SM-lähdöissä sijoille seitsemän ja neljä.

Vakioautojen V1600-luokan ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin märällä radalla ja voittoon ajoi luokan pistejohtaja Tuomas Pöntinen. Päivän avauskilpailussa Pöntisen Mini jäi lähdössä sutimaan ja hän ajoi pitkään toisena, kunnes nousi tyylikkään ohituksen ansiosta ykköseksi ja sitä kautta selvään voittoon.

Aika-ajossa ainoastaan yhden kierroksen vaihteistomurheiden takia ajamaan päässyt Emma Mäkinen ajoi ensimmäisessä SM-startissa kolmannelta sijalta ulos, kävi kertaalleen ratavarikolla ja putosi lopputuloksissa seitsemänneksi.

– Ensimmäisessä SM-osakilpailussa jäin startissa, kun Minin etupyörät sutivat tyhjää. Ajoin seuraavat viisi kierrosta kärkeä kiinni ja kun pääsin perään niin menin heti ohi ja voitin, Pöntinen sanoi.

– Päivän ensimmäisessä SM-lähdössä epäonnistuin startissa ja putosin pari sijaa. Nousin jo kolmanneksi ja ajoin kakkossijaa takaa kunnes yhdessä tosi nopeassa mutkassa auton takapää karkasi sivulle ja päädyin aika kauaksi radan ulkopuolelle. Pääsin lopulta jatkamaan ja ajoin varmuuden vuoksi ratavarikolle tarkistuttamaan, että autossa kaikki oli kunnossa. Muut olivat sen jälkeen jo sen verran kaukana, että ajelin rauhassa seitsemäntenä maaliin, kommentoi Mäkinen.

Päivän toista V1600-luokan SM-lähtöä Tuomas Pöntinen hallitsi edellistä selvemmin. Seinäjokinen kiihdytti lähdöstä kärkeen, ajoi virheettömän ajon ja voitti lähdön selkeällä yli kymmenen sekunnin erolla.

Viimeisestä ruudusta startannut Emma Mäkinen nousi startissa pari sijaa, mutta jämähti viidennen kierroksen ajaksi kuudenneksi. Mäkinen ajautui kertaalleen radalta ulos, mutta taisteli itsensä lopulta neljänneksi.

– Toisessa SM-lähdössä startti onnistui hienosti. Pääsin johtoon ja kasvatin eroa muihin tasaisesti. Parin kierroksen jälkeen ei enää tarvinnut katsella peileihin vaan pääsin ajamaan omaa kisaani kärjessä. Virheetön suoritus. Viron Auto24ring on hyvä rata. Ajoin täällä ekan kerran viime vuonna. Rata on nopea ja hyvä, mennään kovaa koko ajan ja sopii minulle. Myös SM-pistetilanne on nyt hyvällä mallilla, sillä se kestää yhden epäonnistumisenkin. Siitä lähdetään, että kauden toisella puoliskolla jatketaan samaa tahtia, Pöntinen totesi.

– Toiseen starttiin lähdin viimeisestä ruudusta. Nousin heti muutaman sijan, jonka jälkeen en päässyt edellä ajavasta ohi. Yksi yritys päättyi kolariin ja ulosajoon. Sain kaverin uudelleen kiinni ja pääsin lopulta ohi. Olin neljäs eikä korkeammalle tällä kertaa ollut asiaa, koska ruutulippu tuli vastaan. Tänä vuonna ei ole oikein mikään onnistunut. Vaihteisto toimi molemmissa SM-starteissa vain aika-ajoin. Joko kolmosvaihde jäi päälle tai sitten en saanut sitä päälle. Asia tutkitaan ja mahdollinen vika huolletaan kuntoon, kun päästää takaisin kotiin, Mäkinen kertoi.

Vakioautojen V1600-luokan SM-sarja saavutti Virossa kauden puolivälin. Luokan ylivoimaisessa pistejohdossa jatkaa Mad-Croc Racingin Tuomas Pöntinen, kun tiimikaveri Emma Mäkinen ajaa kuuden osakilpailun jälkeen pisteissä viidentenä.

Lähde: Mad Croc -racingin tiedote

Lue myös Tuomaala voitti kaksi eri luokkaa

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com