MOTORSPORT

Turunen teki kotitien lumitöissä tärkeän havainnon – “Voivat aiheuttaa tuhoja”

Rallin SM-sarjaan ja SM4-luokkaan paluun tehnyt Jesse Turunen starttaa talvikauden päätökseen loistotunnelmista.

Jesse Turunen ajoi paluukisassaan Kouvolassa pari viikkoa sitten suvereeniin luokkavoittoon ja aikoo Joensuussa jatkaa samoin tavoittein.

– Asetelmat ovat samat kuin Kouvolassa ja kisasta lähdetään hakemaan voittoa. Sen myötä pistetilanne kohentuisi mukavasti kauden kokonaistavoitetta ajatellen. Ja ainahan se olisi hienoa menestyä kotikisassa, toteaa Turunen kisan alla.

Kotikisasta huolimatta Turunen kieltäytyy ottamasta paineita, sillä rallin lainalaisuudet ovat tiedossa. Hyvän esimerkin Turunen sai tästä kartanlukijansa Kari Kallion kanssa edellisessä kisassa, kun ongelmat olivat päättää matkan kesken. Öljypohjan halkeaminen, tulipalo auton pohjassa, sekä sähköongelmat antoivat muistutuksen siitä miten pienestä asiat voivat olla kiinni.

Edellä mainittujen ongelmien lisäksi Turunen koki olevansa tyytymätön omaan ajosuoritukseensa. Syynä tähän Turunen pitää pitkää ajotaukoa, jonka hän uskoo korjaantuvan ajomäärän noustessa. Nyt valmistautumista tulevaan koitokseen on tehty kaikessa rauhassa ja erikoisin näistä lienee penkkojen vahvuuden testaaminen lumikolalla.

– Kotitien penkkoja kävin siirtelemässä lumikolalla ja selväksi tuli, että ne voivat aiheuttaa tuhoja. Ovat nimittäin umpijäässä ja sinne kun pyörän laittaa, niin varmasti nappaa renkaan irti tai muuta sellaista. Eli ajolinjojen on nyt oltava sulavat, Turunen ennakoi.

Joensuun SM-rallista Turunen odottaa kovatasoista kilpailua. Turunen myöntää miten ajosuoritusta tulee verrattua myös muiden luokkien aikoihin ja sieltä yritetään päänahkoja metsästää. Ketään ei nimeltä mainita, mutta puheissa vilahtaa SM3-luokan kärki. Turunen kuitenkin toivoo, että myös oman luokan sisällä saataisiin paremmuudesta kunnollinen vääntö aikaiseksi ja odotukset kilpakumppaneita kohtaan nousevat esille.

– Varmasti ovat nostaneet vauhtiaan, joten en aio jäädä ihmettelemään muiden tekemisiä. Näin kovavauhtisilla teillä turha nostelu näkyy kellossa, joten täytyy saada alusta alkaen hyvä moodi päälle. Sieltä se tulos sitten tulee jos on tullakseen, Turunen päätti.

Itäralli ajetaan yksipäiväisenä kilpailuna lauantaina.

Teksti: Jani Salonen, Jesse Turusen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com