MOTORSPORT

Tuukka Taposelle kauden avausvoitto – “Petasin ohituspaikkaa hetken”

Kartingin SM-sarjan kauden kolmas kilpailuviikonloppu ajettiin OuluZonessa. Viikonlopusta ei puuttunut draamaa ja dramatiikkaa.

Lauantain ajot saatiin ajaa sääennusteista huolimatta kokonaan kuivissa olosuhteissa. OK Junioreissa voittoon ajoi kotiyleisönsä edessä Joona-Oskari Juurikka, joka taisteli itsensä voittoon kolmannelta lähtösijalta. Tiukan neljän kärkiauton ryppään muut osapuolet olivat Samuli Mertsalmi, paalulta lähtenyt Matias Salonen ja Atte Salmenautio.

– Kotona voittaminen tuntuu hyvältä. Jännittäväksi meni kilpailussa, mutta hallitsin hermoni ja tulos oli siten hyvä, voittaja kertasi kisan jälkeen.

OK-luokassa voittoon ajoi Juho Valtanen, joka piti paikkansa kärkiautona lähdöstä maaliin. Helpolla voitto ei kuitenkaan tullut, sillä Axel Saarniala ja Jonne Ollikainen roikkuivat sarjajohtajan auton perässä kiinni tiukasti lähes koko kisan.

– Tiukkaa oli, mutta ei tässä sen suurempaa hätää ollut. Tiesin Axelin ja kumppaneiden pysyvän takanani, Valtanen myhäili leikkisästi kilpatovereidensa suuntaan.

Sunnuntaina sadetta sitten piisasikin. Märissä olosuhteissa ajettujen harjoitusten jälkeen rata kuivui nopeasti, synkkien pilvien pysyessä kuitenkin lähes koko ajan radan yllä. Taivas repesi uudelleen kesken OK Junioreiden ajovuoron. Kuivan kelin renkailla ajaminen teki ajamisesta melkoista liukastelua ja alkuerä täytyi liputtaa keskeytetyksi ennenaikaisesti. Myös OK-luokan täytyi odottaa hetkisen aikaa sateen laantumista.

Rata kuivui ja OK Junioreiden sunnuntain finaali päästiin ajamaan läpi kuivassa säässä. Voittoon ajoi Tuukka Taponen hänen ohitettua Salosen ja pysyttyä ruutulipulle asti niukasti ykkösenä. Kolmas oli Mertsalmi.

– Kauden ensimmäinen voitto maistuu makealta. Petasin ohituspaikkaa hetken ja pääsin sitten kuittaamaan Matiaksen edelle, Taponen kertasi voiton tuonutta suoritustaan.

OK:n finaalissa draamaa riitti, kun heikosta aika-ajosta huolimatta upeasti itsensä alkueräpisteillä kärkeen pedannut Valtanen joutui jättämään leikin kesken jo alkukisasta teknisen ongelman seurauksena. Voittoon ajoi lopulta vaiherikkaan ajopäivän läpi kahlannut Luka Nurmi. Nurmi nousi voittoon lähdettyään matkaan 11. lähtöruudusta.

– Tämä tuntuu hyvältä, vaikka toki harmittaa, että voitto tuli tällä tavoin Juhon epäonnen kautta. Vauhtia löytyi tänään hyvin. Rakensin kärkiohitukseni maltilla ja sen jälkeen muita olikin helppo ajaa karkuun, Nurmi kommentoi.

OK-luokassa Valtanen säilyttää kärkipaikan sarjapisteissä. Nurmi on toisena ja Saarniala kolmantena. OK Junioreissa Salonen johtaa ennen Mertsalmea ja Salmenautiota. Oulussa kisattiin myös KZ2:n, Mini60:n ja 125 Masterin sarjapisteistä. Antti Eskelinen vei voiton molemmissa KZ2:n lähdöissä kotimaisemissaan.

Kartingin SM-sarjan kausi jatkuu 10.-12. elokuuta Lahdessa.

OK-Junior

Lauantai

1) Joona-Oskari Juurikka
2) Samuli Mertsalmi
3) Matias Salonen
4) Atte Salmenautio
5) Henri Sääskilahti

Sunnuntai

1) Tuukka Taponen
2) Matias Salonen
3) Samuli Mertsalmi
4) Joona-Oskari Juurikka
5) Henri Sääskilahti

OK

Lauantai

1) Juho Valtanen
2) Axel Saarniala
3) Jonne Ollikainen
4) Robin Sario
5) Eetu Alakulppi

Sunnuntai

1) Luka Nurmi
2) Eetu Alakulppi
3) Dariush Moghadampour
4) Nikolas Pirttilahti
5) Eemil Karjalainen

KZ2

Finaali 1

1) Antti Eskelinen
2) Jussi Kuivakangas
3) Nicklas Aspenstöm

Finaali 2

1) Antti Eskelinen
2) Jussi Kuivakangas
3) Nicklas Aspenström

Lue myös! Kauden aiemmat SM-osakilpailut

Kartingin SM-avauksessa Porissa tuplavoittajia (28.5.2018)
Samuli Mertsalmi jyräsi tuplavoittajaksi Lappeenrannassa (3.7.2018)

Teksti: Kartingin SM-sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com