Usain Bolt innostui rallicrossista, maanmiehelle kehuja – Sivuosassa nuori suomalaislupaus

1.5.2019 / 08:37
Jesse Kallio vauhdissa Barcelonan radalla viime viikonloppuna (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun yleisurheilun elävä legenda, pikajuoksun kahdeksankertainen olympiavoittaja ja 11-kertainen maailmanmestari Usain Bolt, ottaa johonkin asiaan kantaa sosiaalisessa mediassa, niin se takuuvarmasti huomataan.

Eikä vähiten sen takia, että esimerkiksi Usain Boltin Instagram-tilillä on 9,1 miljoonaa seuraajaa. Bolt ei aiemmin ole juurikaan autourheilusta ainakaan julkisesti innostunut, mutta nyt Boltin maanmiehen Fraser McConnellin erinomaiset otteet rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-luokan kauden avausosakilpailussa Barcelonassa, Espanjassa viime viikonloppuna saivat Boltin hehkuttamaan nuoren rattitaiturin otteita.

Bolt latasi Instagramiin pätkän RX2-luokan finaalilähdön tv-lähetyksestä ja viimeisen kierroksen kaksintaistelusta, missä McConnell taisteli kakkossijasta Jesse Kalliota vastaan. Tämä kaksintaistelu oli ehdottomasti Barcelonan kilpailuviikonlopun parasta antia, kun kaksi nuorta ja lahjakasta kuljettajaa taistelivat paremmasta sijoituksesta autojen edetessä pitkän matkaa kylki kyljessä kiinni.

– McConnell tuli ulkokautta kovempaa, koska lisälenkiltä tullessaan vauhti oli hänellä parempi. Molemmat mentiin vähän myöhäisellä jarrutuksella seuraavaan mutkaan ja liuttiin siinä rinnakkain. McConnell pääsi sitten seuraavaan mutkaan sisälle ja oli pakko ottaa hänen perään. Hienoa ja rehtiä taistelua, oli todella nautinnollista vetää tuollaista kovaa kilpailua, 0,3 sekunnin erolla kolmanneksi jäänyt Kallio kommentoi tilannetta.

Boltin lataamaa videota on katsottu keskiviikko-aamuun mennessä yli 220 000 kertaa ja sitä on kommentoitu reilut 300 kertaa. Boltin rallicross-päivityksestä innostui myös rallicrossin MM-sarjan sosiaalinen media, joka kysyi kanavillaan rallicross-faneilta, että kuka haluaisi nähdä Boltin mukana jossain MM-osakilpailussa tänä vuonna.

– Käsiä ylös jos haluat nähdä Usain Boltin rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa tänä vuonna! Mihin kilpailuun haluaisit hänen tulevan, MM-sarjan sosiaalisessa mediassa kirjoitettiin.

Molemmat kuljettajat, niin McConnell, kuin Kalliokin, ajavat tänä vuonna ruotsalaisen Olsbergs MSE -tallin väreissä, joka Barcelonassa juhli RX2-luokassa kolmoisvoittoa.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Wicked driving mi G. A so Jamaicans deal with the road @frasermcconnell ????????????

Henkilön Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) jakama julkaisu

 

 

Lue myös! Kalliolla huikea debyytti, heti palkintopallille – “Vauhti tulee parantumaan vielä tästä” (1.5.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit