Uskomaton Kalle! Kaksi ensimmäistä WRC-kilpailua: ensin kukistui Loeb, sitten Ogier

16.2.2020 / 14:32
Kalle Rovanperä ajoi Ruotsin MM-rallissa kolmanneksi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän uran toinen MM-ralli WRC-auton ratissa toi puuppolalaiselle uran ensimmäisen MM-sarjan palkintosijoituksen, kun Toyota-kuljettaja nousi Ruotsin MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella kolmanneksi.

Kalle Rovanperä, 19, starttasi Ruotsin MM-rallin viimeiselle erikoiskokeelle neljänneltä sijalta, edellään tallikaveri ja rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, jonka ero nuoreen suomalaiseen oli vain puoli sekuntia. Rovanperä löysi kaksintaisteluun huikean vireen ja ajoi täysin käsittämättömän pohja-ajan, lyöden toiseksi nopeimman ajan tehneen Thierry Neuvillen 3,7 sekunnilla. Ogier hävisi 3,9 sekuntia ja näin Rovanperä nousi lopputuloksissa kolmanneksi.

– En tiedä riittääkö tämä suoritus palkintosijoitukseen, mutta annoin aivan kaikkeni! Hitaan osuuden alussa olisi voinut mennä paremminkin, mutta katsotaan nyt, Rovanperä kommentoi tuoreeltaan viimeisen erikoiskokeen maalissa, kun Ogier oli vielä takana tulossa kohti maalia.

Rovanperästä tuli rallin MM-sarjan kaikkien aikojen nuorin palkintosijoitukseen yltänyt kuljettaja, sekä kaikkien aikojen nuorin Power Stage -erikoiskokeen voittaja. Aiemmin nuorimman palkintosijoitukseen yltäneen kuljettajan ennätystä piti hallussaan venäläinen Evgeny Novikov, joka ajoi vuonna 2012 Portugalissa toiseksi, ollessaan pari vuotta vanhempi, kuin Rovanperä oli nyt saavuttaessaan Ruotsin MM-rallin kolmannen sijan.

Rovanperän alku WRC-auton ratissa on ollut huikea. Kauden avausosakilpailussa Monte Carlossa tammikuussa Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa sijoittuivat viidenneksi, jättäen taakseen muun muassa rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin. Nyt ajetussa Ruotsin MM-rallissa taakse jäi tallikaveri ja kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier.

Ruotsin MM-rallin voittoon ajoi Elfyn Evans, jonka voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Ott Tänakiin nähden oli lopulta 12,7 sekuntia. WRC3-luokassa suomalaiset ajoivat kaksoisvoittoon, Jari Huttusen ollessa ykkönen ja Emil Lindholm kakkonen. Suomalaiset veivät nimiinsä myös RC2-luokan epävirallisen yleiskilpailun.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit