Uskomattoman huono tuuri pilasi Hokkasen kauden avauksen – “Ei koskaan aiemmin”

6.5.2019 / 10:19
Miika Hokkanen koki pettymyksen Espanjan asfalttiteillä (Kuva: Jorge Cunha / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Edellisen kerran viime syksynä kilpailleen Miika Hokkasen menestystoiveet kauden avauskilpailussa ja Espanjan EM-rallissa viime viikonloppuna kariutuivat heti alkuvaiheessa tulleiden kahden peräkkäisen rengasrikon myötä.

Miika Hokkanen, 22, avasi kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta viime viikonloppuna, kun rallin SM-sarjan vuoden 2017 SM3-luokan Suomen mestari osallistui Kanariansaarten asfalttiteillä ajettuun Espanjan EM-ralliin. Hokkanen ei osallistunut tähän kilpailuun ensimmäistä kertaa, sillä vuosi sitten hän ajoi Sainteloc Junior Teamin Peugeotilla nuoremmassa junioriluokassa Espanjan EM-rallissa kuudenneksi.

Peugeot oli Hokkasella ja kartanlukija Rami Suorsalla allaan myös tänä vuonna, mutta talli oli vaihtunut espanjalaiseen Mavisa Sportiin. Hokkanen epäili kilpailun alla, että kestäisikö talvella leikattu olkapää rallin rasituksia, mutta kilpailuviikon maanantaina ajetut testit, sekä torstaina hyvä vauhti aika-ajoissa osoittivat, että Hokkanen on valmis taistelemaan hyvistä pisteistä viikonlopun kilpailussa.

Hokkanen, jonka edellinen ralli oli viime vuoden lokakuussa ajettu Latvian EM-ralli, avasikin kilpailun lupaavasti kellottamalla avauserikoiskokeella ERC3-luokan seitsemänneksi nopeimman ajan ja nuoremmassa junioriluokassa vauhti riitti viidenteen sijaan. Toisella erikoiskokeella epäonni kuitenkin puuttui peliin rengasrikon myötä.

– Kapealla osuudella leikkasin talon kohdalla hieman ja se rikkoi oikean takarenkaan. Ajettiin sitten rikkinäisellä renkaalla maaliin asti ja vaihdettiin se vasta erikoiskokeen jälkeen, Hokkanen kertaa toisen erikoiskokeen tapahtumia.

Hokkanen hävisi rengasrikon myötä kärjelle noin puolitoista minuuttia, mutta edessä oli vielä paljon ek-kilometrejä, joten kaikki oli vielä mahdollista. Mutta sitten kun se rouva Fortuna kääntää selkänsä, niin se tekeekin sen sitten kunnolla ja juuri näin kävi Hokkaselle, joka siirtymäosuudella matkalla kohti kolmannen erikoiskokeen starttia, kärsi toisen rengasrikon! Ja koska matkassa oli ollut vain se yksi vararengas, niin edessä oli keskeytys.

– Siirtymäosuudella joku metallin palanen rikkoi renkaan ja koska vararengasta ei enää ollut, niin jouduimme keskeyttämään. Koskaan aiemmin en ole kokenut rengasrikkoa siirtymäosuudella, joten olihan se todella huonoa onnea, pakko sanoa. Toivottavasti tuollaista ei tapahdu enää koskaan, Hokkanen harmitteli.

Hokkanen starttasi erikoiskokeille lauantaina Ralli 2 -säännön turvin, keräten ennen kaikkea arvokasta asfalttikokemusta. Kolmesti Hokkanen ajoi ERC3-luokassa kahdeksan parhaan joukkoon (6-7-8), mutta sanoi kilpailun jälkeen, että missään nimessä yritys lauantaina ei ollut niin sanotusti siellä maksimissa, tärkeintä oli tuoda auto ehjänä maaliin.

– Ei ollut mitään järkeä lähteä hyökkäämään kuin hullu. Sen sijaan yritimme löytää hyviä säätöjä ja saada sitä kautta parempaa fiilistä seuraavaa asfalttirallia silmällä pitäen, Hokkanen taustoitti.

Hokkasen kausi jatkuu toukokuun viimeisenä viikonloppuna Latvian EM-rallilla, missä hän sijoittui viime vuonna ERC3-luokassa ja nuoremmassa junioriluokassa hienosti kolmanneksi.

– Talli ja Rami tekivät tänä viikonloppuna loistavaa työtä. Sen sijaan olen pettynyt omaan suoritukseeni. Joskus se vain menee näin, mutta en halua selittää silläkään, että minulla on niin vähän kokemusta asfalttikilpailuista. Minun olisi pitänyt pystyä parempaan suoritukseen, mutta siinä en nyt onnistunut. Olen varma, että tämän huonommin ei voi enää mennä, Hokkanen ruoski itseään.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit