Uuden Volkswagen Polo R5:n testaus hyvissä käsissä – Grönholm ja Solberg ratin takana Ruotsissa

1.2.2018 / 12:40
Petter Solberg testasi Polo GTI R5 -autoa viime viikolla Ruotsissa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin maailmanmestarit Marcus Grönholm ja Petter Solberg ajoivat viime viikolla testiä Volkswagenin Polo GTI R5 -autolla, joka tulee kilpailukäyttöön myöhemmin tämän vuoden aikana.

Volkswagen Motorsport ajoi testiä viime viikolla Ruotsissa neljän päivän ajan. Marcus Grönholmin ja Petter Solbergin lisäksi ratin takana nähtiin viime vuoden WRC2-luokan maailmanmestari Pontus Tidemand, jota on yleisesti pidetty vahvimpana ehdokkaana Saksan MM-rallissa debyyttinsä suorittavan Volkswagen Polo R5 -auton kuljettajaksi.

Volkswagen Motorsportin tiedotteen mukaan nyt ajetut testit 272-hevosvoimaisella autolla sujuivat suunnitelmien mukaisesti.

– Oli fantastista hypätä jälleen ralliauton rattiin ja jeesata Volkswagenin perhettä. Päivä oli todella hauska. Volkswagen on tehnyt todella loistavaa työtä auton kanssa ja se oli todella fantastinen ajettava, enkä olisi halunnut lopettaa ajamista päivän päätteeksi. Ajoimme päivän aikana lähes 300 kilometriä, mikä on hieman toista kuin mihin olen tottunut rallicrossissa, Solberg kommentoi Volkswagen Motorsportin tiedotteessa.

Ensimmäiset Polo GTI R5 -autot lähtevät Hannoverin tehtaalta Saksasta asiakkailleen loppuvuoden aikana. Myös Suomeen saadaan kaksi autoa ja vastaanottajana toimii Eero Räikkösen johtama Printsport.

Lue myös! Printsport tuo kaksi uutta Volkswagenin R5-ralliautoa Suomeen (24.1.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit