MOTORSPORT

Uusi formulasarja Suomen radoille, avauskausi jo tänä vuonna – “Herättänyt jo ennakkoon runsaasti kiinnostusta”

Tänä vuonna Suomen radoille tuodaan uusi ainutlaatuinen kansallinen formulasarja, Formula Academy Finland. Uuden sarjan merkitys on tärkeä, sillä se mukailee FIA:n tavoitteita luoda selkeä urapolku kartingista kohti rata-ajon ja autourheilun kuninkuusluokkaa, Formula 1:sta.

Loppukeväästä 2018 käynnistyvä Formula Academy Finland on täysiverinen formulasarja, joka täyttää kansainväliset mitat, on kustannustehokas ja vastaa muissa Euroopan maissa ajettavia sarjoja. Sarjan promoottorina toimii pitkän rata-ajohistorian omaava Marko Koiranen, jonka tavoitteena on kehittää Suomen rata-autoilua. Formula Academy Finland toimii kiinteässä yhteistyössä AKK Driver Academyn juniorimaajoukkueen kanssa.

– Maailmaa ja huippukuskien kehitystä nähneenä koen tärkeäksi luoda kasvualustan kuljettajalahjakkuuksille myös Suomeen. Sarja on herättänyt jo ennakkoon runsaasti kiinnostusta, joten kysyntää on selkeästi ollut. Siispä päätimme ryhtyä toimeen, sarjan promoottori Koiranen taustoittaa.

Sarjaan tulee kuulumaan kokonaisuudessaan neljästä viiteen tapahtumaa Suomen radoilla, jotka toteutetaan muiden ratakilpailuiden kuten Rata-SM-osakilpailujen yhteydessä. Formula Academy Finland ajetaan F4 Tatuus / Fiat Abarth -kalustolla ja sen kuljettajien on oltava vähintään 15 vuotta täyttäneitä. Sarjan teknisen puolen valvojana ja varaosa-, sekä rengaspalveluiden tuottajana toimii sarjan promoottori.

Sarjan säännöt mukailevat niin ikään Koirasen promotoimaa Pohjois-Euroopan Formula 4 -sarjaa (SMP F4 NEZ Championship) tarkoittaen, että kaikissa autoissa on keskenään samat säädöt, jolla pyritään teknisesti yhdenvertaisuuteen. Tällöin kuskien ajotaidot ovat ratkaisevimmassa roolissa.

– Uskomme, että sarja kannustaa suomalaiskuskeja kokeilemaan Formula 4 -siipiautoa, joka mahdollistaa ajotaidon kehittymisen ammattimaiseen suuntaan ja ennen kaikkea valmistelee nuoria kohti kansainvälisiä kilparatoja, Koiranen päättää.

Mikäli ensi kesä toteutuu suunnitellusti, haetaan Formula Academy Finland -sarjalle virallista AKK-Motorsportin Rata-SM-statusta kaudesta 2019 alkaen.

Teksti ja kuva: Formula Academy Finland

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com