MOTORSPORT

Uusi pohjoismainen rallisarja rakenteilla – Suomesta haussa kilpailunjärjestäjä

Pohjoismaissa ajettava uusi FIA:n alueellinen mestaruussarja, FIA Nordic Rally Trophy, on tarkoitus saada käyntiin jo ensi vuonna.

Autourheilun kansallinen keskusliitto AKK-Motorsport ry on tänä vuonna tehnyt tiivistä yhteistyötä Tanskan, Ruotsin ja Norjan lajiliittojen kanssa. Tarkoituksena on aloittaa jo ensi vuonna uusi kansainvälinen ja FIA:n alainen rallin mestaruussarja pohjoismaiden välillä, joka kantaa nimeä FIA Nordic Rally Trophy.

Euroopassa ajetaan vuosittain FIA:n rallisarjojen kokonaisuutta, European Rally Trophya, johon tänä vuonna kuuluu seitsemän eri alueellista rallisarjaa: Alpit, Balkan, Baltic, Benelux, Celtic, Central, sekä Iberian. Näiden sarjojen parhaiten menestyneillä kuljettajilla on joka kauden päätteeksi mahdollisuus osallistua European Rally Trophy -finaaliin, joka tänä vuonna ajetaan Lausitz Rallissa, Saksassa.

Nordic Rally Trophyssa on tarkoitus ajaa ensi vuonna kolme osakilpailua: Suomessa, Ruotsissa, sekä Tanskassa. Norjaa odotetaan liittyvän mukaan sarjaan vuonna 2022. AKK-Motorsport ry julkaisi sivuillaan haun, jossa se etsii järjestäjää Suomen osakilpailulle. Aikataulu on kireä, sillä kilpailun järjestäjän pitäisi pystyä toteuttamaan kandidaattikilpailu jo tänä vuonna ja sarjan virallinen osakilpailu ensi vuonna. Kandidaattikilpailun tarkkailusta vastaa FIA.

Jos katsotaan kotimaisen rallikalenterin loppukauden kilpailuja, niin eittämättä varteenotettavia vaihtoehtoja on vain kaksi: Kouvolan ja Seinäjoen SM-rallit syyskuussa. Hakuaika päättyy 2. heinäkuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com